Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger rasende etter Fabregas-intervju

- Det opprører oss, sier Arsenal-sjefen.

TØFF KVELD: Arsenal-manager Arsene Wenger måtte skuffet se 3-1 bli til 3-3 mot Tottenham Hotspur og Harry Redknapp. Etterpå tok han også et oppgjør med bladet som gjenga det mange leste som Cesc Fabregas-kritikk mot ham og klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
TØFF KVELD: Arsenal-manager Arsene Wenger måtte skuffet se 3-1 bli til 3-3 mot Tottenham Hotspur og Harry Redknapp. Etterpå tok han også et oppgjør med bladet som gjenga det mange leste som Cesc Fabregas-kritikk mot ham og klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet): Arsenal-manager Arsene Wenger er rasende på det spanske sportsmagasinet Don Balon etter at et intervju med Cesc Fabregas ble gjengitt i store deler av britisk presse før London-derbyet mot Tottenham i går.

I intervjuet kommer Fabregas med det de fleste tolker som kritikk mot manageren og strategien i Arsenal, selv om han selv senere via Twitter forsøkte å slukke brannen han skjønte ulmet.

Etter at 3-1 ble til 3-3 på White Hart Lane, hadde Arsene Wenger mye å være skuffet over. Det hindret ham ikke i å ta et oppgjør med de som sto bak Fabregas-artikkelen.

- Den plager meg. Dette var en artikkel klubben organiserte, og som vi fikk lese gjennom. Ikke bare brøt journalisten avtalen, men han vred også fullstendig på det som ble skrevet, og det opprører oss, sier franskmannen, ifølge Telegraph.

Sa det totalt motsatte
I intervjuet siteres Cesc Fabregas på at han ikke tror en spansk toppklubb ville vært like tålmodig med Wenger som Arsenal har vært, og antyder tilsynelatende at det kanskje er på tide å fokusere mer på å ta noen titler enn å fostre unge talenter.

- Her er det annerledes. Manageren er intelligent og klubben bryr seg om andre ting: At laget alltid er kvalifisert for Champions League, at vi er med og kjemper til siste slutt, at vi har unge spillere og økonomisk stabilitet. Det er viktige ting for styret. Men jeg antar at man på et tidspunkt er nødt til å bestemme seg for om man ønsker å vinne noe eller ikke, sier spanjolen, blant annet.

Arsene Wenger mener uttalelsene er tatt fullstendig ut av sammenheng.

- Det var ikke et angrep på min filosofi. Det var ikke det han sa. Han sa det totalt motsatte, sier Arsenal-sjefen.

Helt åpent om gullet
Franskmannen er altså tydelig offensiv til tross for at tre poeng ble til ett mot erkerivalen fra Nord-London i går, og vil ikke gi opp seriemesterskapet selv om avstanden opp til Manchester United forblir seks poeng.

- Det er helt åpent. Dette laget har en fantastisk innstilling, og selv om vi for øyeblikket mangler det riktige antallet poeng, er vi påfallende stabile. Det var en vanskelig kamp i kveld, sier han.

- Chelsea er også tilbake i jakten. Chelsea møter Manchester United og Tottenham, men det er opp til oss. Vi må beholde troen og fortsette å kjempe. Det er ikke over, sier Wenger.

Cesc Fabregas selv avviste altså også i går at uttalelsene hans i spania var ment som kritikk mot sjefen.

- Utrolig at folk prøver å vri på alt for å lage overskrifter. Arsene Wenger har hatt en enorm innflytelse på meg og karrieren min. En fantastisk mann, skrev Arsenal-kapteinen på Twitter.

MISFORSTÅTT: Cesc Fabregas mener det spanske sportsmagasinet vred på det han sa.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
MISFORSTÅTT: Cesc Fabregas mener det spanske sportsmagasinet vred på det han sa.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media