Wenger raser mot Man U

Arsenal-manager Arsene Wenger er rasende fordi Manchester United valgte å droppe den tradisjonsrike FA-cupen framfor et ukjent verdensmesterskap for klubblag.

- Det er en feil avgjørelse. FA-cupen er verdenskjent, og at en velrenommert klubb som Manchester United ikke er med i cupen er helt unormalt, sier Wenger.

Klubben til Ole Gunnar Solskjær og de andre nordmennene har som kjent valgt å droppe FA-cupen framfor verdensmesterskapet for klubblag i Brasil. Et for tett kampprogram var begrunnelsen.

Arsene Wenger frykter at United nå får et forsprang til de andre lagene i den engelske eliteserien fordi de slipper å spille FA-cupen. Arsenal kjempet som kjent helt til målstreken med Manchester United om seriemestertittelen forrige sesong. Wenger mener at United kunne spilt på andre datoer.

- De kunne ha spilt fjerde runde-kampen den 30. desember og hatt returkamp den 18. januar. Eller de kunne blitt gått rett til femt e runde. Hvorfor ikke? De er regjerende mestere, sier Wenger.

Dreper FA-cupen

Arsenal-manageren er ikke i tvil om hva Highbury-klubben ville ha gjort hvis de var i samme situasjon:

-Å spille i en business-turnering som ingen har hørt om, for så å droppe FA-cupen er helt utrolig. Jeg ville elsket å være i samme situasjon - for så å spille i FA-cupen, sier Wenger.

- I bunn og grunn dreper dette sakte, men sikkert, FA-cupen. Og hvorfor? På grunn av forretninger og politikk. FA-cupen mister sin prestisje, tordner Wenger.

NTB