Wenger ribbes for stjerner

Hleb forsvinner også. Rakner Arsenal?

(Dagbladet.no): Arsenal har sjarmert fotballverden med «sexy» fotball denn sesongen. Men nå er Arsene Wenger hjelpeløst vitne til at den ene nøkkelspilleren etter den andre forsvinner fra Emirates.

Tidligere denne uka lot Bosman-spiller Mathieu Flamini seg lokke av Milans penger, og alt tyder på at også Aleksander Hleb er tapt for Arsenal.

Hans nye klubb blir trolig Inter - som Arsene Wenger har truet med å rapportere til UEFA på grunn av den frekke framgangsmåten for å sikre seg hviterusseren.

- Han forlater Arsenal

Dagen før Arsenal møtte Milan på San Siro i mars, forlot Hleb spillerhotellet for å møte representanter fra Inter.

- Det er sant at Hleb møtte Claudio Vigorelli (agent) og at de forlot Melia Felix (hotellet), men det er ikke sant at de dro i samtaler med Inter. De dro for å spise is, hevdet «superagenten» Vincenzo Morabito.

Episoden var åpenbart ikke like uskyldig som Morabito framstilte den - for nå har Hlebs agent Nikolai Shpilevski uttalt at Wenger kan gi opp å beholde Hleb.

- Aleksander forbereder seg på en av de viktigste overgangene i sitt liv. Han forlater Arsenal, selv om de ønsker å tilby ham en ny langtidskontrakt med bedre betingelser. Tiden vil vise om det var riktig, men det er ingen vei tilbake nå. Alt vil løse seg i løpet av de neste to ukene, sier han til den hviterussiske avisa Pressball, ifølge The Guardian.

KAN HA SPILT SIN SISTE KAMP FOR ARSENAL: Aleksander Hleb forbereder seg på en av de viktigste overgangene i sitt liv, og er ferdig i Arsenal, bekrefter agenten. Foto: AP
KAN HA SPILT SIN SISTE KAMP FOR ARSENAL: Aleksander Hleb forbereder seg på en av de viktigste overgangene i sitt liv, og er ferdig i Arsenal, bekrefter agenten. Foto: AP Vis mer

Wenger bekymret

Hleb har kontrakt med Arsenal til 2010, men siden hviterusseren har vært tre år i klubben, kan han si opp kontrakten i sommer takket være Webster-dommen.

I så fall må han betale en kompensasjon til Arsenal basert på lønna han har krav på i den gjenværende kontraktsperioden.

Ifølge The Sun vil beløpet være på rundt 30 millioner kroner.

For Arsene Wenger er det blitt vel så viktig å beholde spillerne han har som å hente nye i sommer. Hleb har endelig blomstret i Arsenal, og kan se tilbake på en kanonsesong.

- Vi ønsker å beholde Hleb, vi vil at han skal være en del av laget neste år. Det er så enkelt. Vi har mistet en spiller i Mathieu Flamini, og vi vil ikke miste flere, uttalte franskmannen tidligere denne uka.

Akkurat det kan se dårlig ut.

Wenger ribbes for stjerner
<B>SER STJERNENE FORSVINNE:</B> Arsene Wenger.