Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger ristet på hodet av Arsenals spinnville comeback

0-4 ble til 7-5-seier.

HATTRICKHELT: Theo Walcott fikk med seg matchballen hjem etter tre scoringer i 7-5-kalaset. Samtlige av lynvingens mål skjedde i overtidsminuttene av de ulike omgangene. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
HATTRICKHELT: Theo Walcott fikk med seg matchballen hjem etter tre scoringer i 7-5-kalaset. Samtlige av lynvingens mål skjedde i overtidsminuttene av de ulike omgangene. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

Reading - Arsenal 4-4, 5-7 etter ekstraomganger

(Dagbladet): Enkelte Arsenal-supportere tuslet slukkøret mot utgangen før 40 minutter var spilt i bortemøtet med Reading.

Da viste lystavla utrolige 4-0 i vertenes favør - og hjemmefansen koste seg med hånlige rop om Robin van Persie og «he's laughing at this».

Men utrolig nok var det bortesupporterne og Arsenal som kunne le sist og best - i hvert fall de som var kloke nok til å bli igjen på stadion.

For med en episk snuoperasjon hentet Arsenal inn den tilsynelatende uinntakelige ledelsen, utliknet til 4-4 over fem minutter på overtid av 2. omgang, og avgjorde det hele i noen spinnville ekstraomganger.

Etter drøye 120 minutter med fotball sto det Reading 5 - Arsenal 7.

- Etter 89 minutter måtte vi fortsatt score to ganger til. Mirakelet skjedde. I ekstraomgangene var vi hele veien i førersetet, sier Arsene Wenger til Sky Sports.

STO FRAM I EKSTRAMOMGANGENE: Marouane Chamakh sendte Arsenal i føringen for første gang i kampen etter 103 minutter. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
STO FRAM I EKSTRAMOMGANGENE: Marouane Chamakh sendte Arsenal i føringen for første gang i kampen etter 103 minutter. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

- Det skjer alltid noe nytt i kampene våre. Derfor blir det aldri kjedelig. Det endte godt for oss, men Reading fikk en fantastisk start. Vi var ikke skarpe, tapte hver eneste mann-mot-mann-duell og det sto 4-0 til dem. De kunne til og med scoret et eller to til.

Overtids-Walcott
Arsene Wenger trakk ikke engang på smilebåndet da Marouane Chamakh lobbet inn gjestenes siste for kvelden på overtid av 2. ekstraomgang. I stedet ristet han på hodet og så oppgitt ut - mens bortefansen gikk bananas på tribunen.

Kanskje følte Arsenal-manageren at det hele ble en parodi. For eksempel presterte Oliver Giroud og Francis Coquelin å kaste draktene sine til fansen etter ordinær tid, i den tro at kampen var ferdigspilt. Deretter måtte de be om å få draktene returnert da de innså at så ikke var tilfellet.

Men om Wenger var misfornøyd, var de fleste andre strålende fornøyd med en fotballkamp man sjelden eller aldri ser maken til på dette nivået.

Theo Walcott ble dagens store Arsenal-spiller med sine tre scoringer - samtlige av dem på overtid! Det første etter 45+2 minutter, det andre etter 90+6 minutter og det siste etter 120+3 minutter.

På vei mot ydmykelse
Men det så altså bekmørkt ut lenge:

Jason Roberts satte inn 1-0 for Reading etter 12 minutter, deretter styrte en uheldig Laurent Koscielny inn et selvmål til 2-0 for vertene seks minutter senere, før Mikele Leigertwood økte til 3-0 med et skudd Arsenal-keeper Damian Martinez så definitivt burde reddet.

Ansiktsuttrykket til Arsene Wenger ble enda stivere da Noel Hunt steg til værs og headet inn 4-0 etter 37 minutter. Faktisk begynte manageren å gneldre til fjerdedommeren, men de som fortjente en skjennepreken var utvilsomt de 11 Arsenal-spillerne ute på banen.

Wenger hadde skiftet ut samtlige navn fra startoppstillingen mot QPR i helga, og reservene spilte seg ikke akkurat inn på laget med det de viste de første 45 minuttene.

MÅTTE FÅ IGJEN DRAKTA: Francis Coquelin kastet drakta si til Arsenal-fansen etter ordinær tid, i den tro at kampen var over. Da han innså at så ikke var tilfelle måtte han be om få den returnert. Her feirer han en scoring sammen med Walcott. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
MÅTTE FÅ IGJEN DRAKTA: Francis Coquelin kastet drakta si til Arsenal-fansen etter ordinær tid, i den tro at kampen var over. Da han innså at så ikke var tilfelle måtte han be om få den returnert. Her feirer han en scoring sammen med Walcott. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

Men på overtid av 1. omgang ble Walcott spilt gjennom av Andrej Arsjavin. Hurtigtoget løp som vanlig fra forsvaret og lobbet elegant inn 1-4 - som var akkurat den vitamininnsprøytningen Arsenal trengte før pausen.

Godt Giroud-innhopp
Riktignok var Reading nær ved å øke til 5-1 i starten av 2. omgang, men da Wenger kastet inn Olivier Giroud fra benken etter 62 minutter ble det fart på sakene.

Innbytteren brukte bare to minutter på å stange inn 4-2 etter corner, og plutselig hadde Arsenal kontakt.

Det så ut til å bli med forsøket da klokka bikket 88 minutter uten flere scoringer, men så kom en siste krampetrekning fra Wengers gutter.

Laurent Koscielny sørget for alvorlige nerver i Reading-leiren da han i likhet med Giroud headet ballen i mål fra corner.

Nå var Reading på gyngende grunn, og dommeren markerte for fire overtidsminutter.

Arsenal fikk likevel spille til vi var fem og et halvt minutt på overtid - og da utliknet Walcott: Giroud vant en hodeduell på 16 meter og stusset ned til lynvingen, som fikk ballen forbi Reading-keeper Adam Federici. Nicky Shorey gjorde et desperat forsøk på å redde på streken, men selv om han brukte hånda, greide han ikke å forhindre baklengs.

Arsenal hadde reddet ekstraomganger - og man kan lure på hva supporterne som gikk før pause tenkte da.

Walcott avgjorde
Ekstraomgangene ble ikke stort mindre dramatiske enn de første 90:

YDMYKET ARSENAL: Jason Roberts og Reading gjorde Arsenal til latter i drøye 40 minutter. Men så snudde alt. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
YDMYKET ARSENAL: Jason Roberts og Reading gjorde Arsenal til latter i drøye 40 minutter. Men så snudde alt. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Chamakh banket inn sitt andre med en markkryper fra 20 meter to minutter før 1. ekstraomgang var over, etter et klassisk Arsenal-angrep med flotte kombinasjoner fra Giroud og Arsjavin.

Men et desillusjonert Reading nektet å gi tapt, og utliknet med et hodestøt fra innbytter Pavel Pogrebniak etter 116 minutter.

Da tydet det meste på straffekonk, men den gang ei:

Minuttet på overtid av 2. ekstraomgang fosset Arsjavin fram langs venstrekanten, helt inn til spissen av femmeteren. Skuddet hans ble reddet på streken av Shorey, men Walcott fulgte opp og banket ballen i mål fra fem meter.

Chamakh fjernet all tvil da han utnyttet horribelt forsvarsspill og lobbet inn 7-5 to minutter senere.

OPPGITT: Arsene Wenger så ikke ut til å kose seg med tolvmålsfesten. Foto:  AFP PHOTO/BEN STANSALL
OPPGITT: Arsene Wenger så ikke ut til å kose seg med tolvmålsfesten. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media