SER BRA UT: Arsene Wenger syns utviklingen i Arsenal er bra og ser lyst på framtida.Foto:  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/ NTB Scanpix
SER BRA UT: Arsene Wenger syns utviklingen i Arsenal er bra og ser lyst på framtida.Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/ NTB ScanpixVis mer

Wenger ser lyst på Arsenal-framtida

- Laget har vist potensial.

Arsenal er nok en gang redusert til å kjempe om fjerdeplassen i Premier League, men manager Arsène Wenger sier laget har vist at fremtiden er lys.

Arsenal var lenge med i kampen om ligatittelen, men stygge tap for Liverpool, Chelsea og Everton den siste tiden ødela gullsjansene.

I stedet må de, igjen, kjempe om å bli nummer fire som gir kvalifisering til neste sesongs mesterliga.

I fjor sikret Arsenal fjerdeplassen i siste serierunde og det kan bli et scenario denne sesongen også.

Spekulasjoner Likevel sier manager Wenger at klubben har tatt store steg denne sesongen.

- Det har vi gjort, spesielt med tanke på alle skadene vi har hatt på viktige tidspunkter denne sesongen. Vi har ledet serien 17 eller 18 ganger og det skjedde ikke i fjor. Vi er i finalen i FA-cupen og tapte for Bayern München i mesterligaen med ti mann. Gruppen vår i mesterligaen var også svært tøff. Laget har vist potensial og det lover godt for framtiden, sier Wenger.

Det er store spekulasjoner rundt franskmannens framtid i Arsenal. Kontrakten går ut denne sommeren, og det spekuleres i at Wenger gir seg etter sesongen.

Søndag møter Arsenal Hull, som også er motstanderen i FA-cupen.

Arsenal har ikke vunnet et trofé siden FA-cupen i 2005. En av årsakene er at klubben ikke har klart å holde på sine beste spillere. De siste årene har storspillere som Robin van Persie, Cesc Fàbregas, Alex Song og Samir Nasri forlat klubben for store penger uten at verdige erstattere er hentet inn.

Kan vinne sitt første trofé Hulls manager Steve Bruce sier kjøpet av Mesut Özil i fjor sommer viser at klubben vil utfordre de største klubbene når det gjelder spillerkjøp. Tyskeren kostet mer enn 400 millioner kroner, og er Arsenals klart dyreste spiller gjennom tidene.

- Det var flott å se at de hentet inn en spiller som Özil. Sett utenfra virket det som om de måtte bruke en del år på å betale ned det nye stadionet og ikke kunne konkurrere på overgangsmarkedet. Kjøpet av Özil sendte klar beskjed om at de kan det, han er en fantastisk spiller som er farlig uansett hvem han spiller mot.

Bruce har gjort en stor jobb i Hull siden han tok over for snart to år siden. Etter opprykket i fjor, har laget nå på det nærmeste sikret plassen i Premier League.

Vinner de FA-cupfinalen mot Arsenal i mai, vinner klubben sitt første store trofé noensinne.

(NTB)