Wenger skeptisk til Citys Lampard-avtale

- Det er overraskende.

OVERRASKET: Arsenal-manager Arsene Wenger sier han er overrasket over Frank Lampards utlån til Manchester City. Wenger sier han kjenner reglene for dårlig, men uttrykker skepsis til at City kjøper fotballklubber verden rundt. Foto: Jeff Zelevansky, Getty Images / AFP / NTB Scanpix
OVERRASKET: Arsenal-manager Arsene Wenger sier han er overrasket over Frank Lampards utlån til Manchester City. Wenger sier han kjenner reglene for dårlig, men uttrykker skepsis til at City kjøper fotballklubber verden rundt. Foto: Jeff Zelevansky, Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal-manager Arsene Wenger uttrykker skepsis til måten Manchester City har sikret seg Frank Lampards tjenester på.

Den mangeårige Chelsea-spilleren skrev ikke ny kontrakt med Jose Mourinhos klubb, og har i stedet gått til New York City FC - en klubb hvor Manchester City er hovedeier gjennom selskapet City Football Group.

Laget deltar først i den amerikanske ligaen MLS fra mars neste år. I mellomtida blir altså Lampard lånt ut til Manchester City.

- Det er overraskende, sier Wenger ifølge Sporting Life.

- Etter de uttalelsene vi hører er det en overraskelse, men det ser ut som alle disse «City»-klubbene vil mate hovedklubben Manchester City. Jeg hørte at de vil kjøpe fem klubber over hele verden, sier franskmannen.

I tillegg til New York City eier selskapet også Melbourne City FC i Australia og har en mindre aksjepost i japanske Yokohama F. Marinos, der bilfabrikken Nissan er hovedaksjonær.

- Om det er en måte å omgå økonomisk fair play på? Jeg vet ikke - vi er fornøyde med å bruke pengene bare på å drive vår egen klubb. Det er ikke mye til overs for å drive andre klubber, sier Wenger.