MO I KNÆRNE: Joey Barton (t.v.) faller om etter en ørefik fra Gervinho (nummer tre fra høyre) under lørdagens kamp mellom Newcastle og Arsenal.Foto: Iain Buist, AFP/Scanpix
MO I KNÆRNE: Joey Barton (t.v.) faller om etter en ørefik fra Gervinho (nummer tre fra høyre) under lørdagens kamp mellom Newcastle og Arsenal.Foto: Iain Buist, AFP/ScanpixVis mer

Wenger skryter av Barton

- Kanskje løsningen er å signere ham?

(Dagbladet): Newcastles trøbbelmaker Joey Barton har brukt store deler av helga på å kjekle med journalister og andre via Twitter-profilen sin etter lørdagens Premier League-åpning.

Nå får han imidlertid overraskende ros fra Arsene Wenger, den franske sjefen for lørdagens motstander Arsenal.

- Jeg liker hvor modig han er, sier Wenger ifølge The Guardian om 28-åringen Newcastle ønsker å gi bort gratis.

Og Wenger vil ikke kategorisk utelukke at han vil hente Barton - selv om det virker lite sannsynlig.

- Ingen avskriver å signere Joey Barton, men jeg tror ikke det er noe vi ser for oss i øyeblikket. Han er en god spiller. Noen ganger er det trøbbel med temperamentet hans, men han er en stor spiller, sier Wenger.

Beklaget filming Og franskmannen tillater seg også å fleipe med at han skal «oppdra» Barton.

- Kanskje måten å få skikk på Barton på er å gi ham en kontrakt? Kanskje det er løsningen, spøker Wenger.

Barton ble blant annet trampet på av Alex Song, men endte selv opp som skurken etter at Newcastle spilte 0-0 hjemme mot Arsenal.

Barton har blitt behørig skjelt ut for selv å ha filmet og klasket i bakken som følge av en ikke alt for hard ørefik fra Arsenal-debutant Gervinho. Foranledningen var at Barton raste mot det han trodde var filming fra Gervinho - og halte ivorianeren på beina etter drakta.

Gervinho ble utvist, Barton fikk gult kort. Barton har siden innrømmet at han gjorde mye ut av situasjonen, og har også trukket tilbake beskyldningen om at Gervinho filmet etter å ha sett situasjonen på TV.

Angrep Shearer Men det har ikke hindret journalister, kommentatorer og folk flest i å hamre løs på Barton og alt han står for både i spaltene og på Twitter.

OPPDRAGELSE: Barton forsøkte å lære Premier League-nykommer Gervinho noe om filming og engelsk fotball. Sekunder seinere falt han altså om selv. Og har seinere innrømmet at Gervinho ikke filmet. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
OPPDRAGELSE: Barton forsøkte å lære Premier League-nykommer Gervinho noe om filming og engelsk fotball. Sekunder seinere falt han altså om selv. Og har seinere innrømmet at Gervinho ikke filmet. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix Vis mer

Og Barton har tatt igjen. Som for eksempel mot Alan Shearer. Den tidligere Newcastle-helten og manageren (som Barton i sin tid skal ha kalt en møkkamanager) er nå TV-ekspert. Barton tok på seg rollen som TV-kritiker seint lørdag kveld:

«Bad shirt, shoes and views from shearer again. Sort it out slaphead ...» (Dårlig skjorte, sko og synspunkter fra Shearer igjen. Skjerp deg, flintskalle ...)

«Slaphead» kan ifølge Wiktionary både bety en skallet person og en som gjør noe dumt og provoserer andre til å ville klapse dem på skallen.

- Shearer er en gud TV 2 hadde Graeme Souness, med managererfaring fra blant annet Liverpool og Newcastle, som studiogjest i går. Han var ikke nådig mot Barton.

- Han velger feil motstander. Shearer er en gud i Newcastle, og det kan bare bli én vinner om han vil krangle med Shearer. Noen bør virkelig gi ham råd. Han bør kvitte seg med Twitter-kontoen, kun konsentrere seg om fotball og forsøke å holde seg unna problemer. For før eller seinere må han spørre seg selv: «Er det alle de andre jeg krangler med det er noe i veien med, eller er det meg?» Hvis han har et lite snev av en hjerne, må han stille seg selv det spørsmålet, sier Souness.

Newcastle-manager Alan Pardew roser også Barton for innsatsen mot Arsenal, og sier nå at han tror at spilleren blir i klubben ut sesongen til tross for at han altså er gratis tilgjengelig for andre klubber.

- Han viste meg det jeg ønsket å se på lørdag. Naturligvis har han bare ett år igjen av kontrakten sin, og jeg lærte en lekse av det som skjedde med Andy Carroll, så jeg vil ikke garantere at han blir. Men jeg tror han blir det. Om vi har en fullt fokusert Joey Barton, er det en stor ressurs for meg som manager, sier han ifølge The Journal.

SKRYTER AV BARTON: Arsene Wenger gestikulerer mot utvisningen av Gervinho. Men etter kampen roste han Joey Barton for prestasjonene på banen. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
SKRYTER AV BARTON: Arsene Wenger gestikulerer mot utvisningen av Gervinho. Men etter kampen roste han Joey Barton for prestasjonene på banen. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix Vis mer