Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger skylder på Eduardos skrekkskade

- Ikke straffe, men vil ikke si han filmet.

FORBANNET: Celtic-målvakt Artur Boruc ble rasende da Manuel Enrique Mejuto Gonzales blåste straffe etter det som fra de fleste vinkler så ut som soleklar filming av Arsenals Eduardo da Silva. Celtic-spillerne vil ha Eduardo utestengt. Foto: SCANPIX/AFP/Carl de Souza
FORBANNET: Celtic-målvakt Artur Boruc ble rasende da Manuel Enrique Mejuto Gonzales blåste straffe etter det som fra de fleste vinkler så ut som soleklar filming av Arsenals Eduardo da Silva. Celtic-spillerne vil ha Eduardo utestengt. Foto: SCANPIX/AFP/Carl de Souza Vis mer

(Dagbladet.no): Celtic-spillerne er rasende etter straffesparket som endte i Arsenals spenningdrepende førstescoring i Champions League-kvalifiseringen i går kveld.

26 minutter var spilt da Eduardo var i duell med målvakt Artur Boruc nede ved dødlinja. Boruc gikk inn i situasjonen livredd for å gjøre noe galt, var i beste fall hårfint borti den kroatiske spissens ankel, men dommer Manuel Enrique Mejuto Gonzales ble lurt av Eduardos pantomime-kunst - og blåste i fløyta.

- Hvis dette ble fanget opp av TV-kameraene bør Uefa gripe inn og utestenge ham. Eduardo burde bli utestengt i to kamper, sier Celtic-spiss Massimo Donati, ifølge The Times.

- Det var ikke straffe. Jeg sa det til ham, og det gjorde alle andre på Celtic også, sier Donati.

KONTAKT? Boruc gikk inn i duellen med silke-keeperhansker, men Eduardo gikk i bakken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
KONTAKT? Boruc gikk inn i duellen med silke-keeperhansker, men Eduardo gikk i bakken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Kan ikke si det var filming
Arsenal-manager Arsene Wenger har vært en uttalt kritiker av utbredelsen av filming på fotballbanen, men i går var han ikke overraskende litt usikker på hva han hadde fått med seg.

- Jeg mener absolutt at det ikke var straffe, men etter å ha sett det en gang til er jeg ikke sikker på at ikke målvakten traff ham med det høyre kneet, sier Wenger.

- Jeg mener også at Eduardo, med tanke på hva som har skjedd med ham - jeg må være litt forsiktig, for det kan hende han bare forsøkte å hoppe unna. Men jeg tror ikke han ville ha klaget om det ikke hadde blitt blåst straffe, sier franskmannen.

Dermed kan det virke som Arsene Wenger insinuerer at Eduardos skrekkskade, som satte ham utenfor fotballen i nesten ett år, har gjort ham så skjør og skvetten at han prøvde å unngå å risikere ankelen i duellen med Artur Boruc.

SIKKER: Fra ellevemeteren var kroatiske Eduardo selv sikker. Foto: SCANPIX/AP/Alastair Grant
SIKKER: Fra ellevemeteren var kroatiske Eduardo selv sikker. Foto: SCANPIX/AP/Alastair Grant Vis mer

- Jeg har aldri i mitt liv bedt noen filme for å skaffe straffespark, men noen ganger faller spillere fordi det ikke er noen annen måte å unngå keeperens takling, sier Wenger.

- Jeg vil ikke ha straffer som ikke er straffer, men jeg vil ikke gå så langt som å si at Eduardo filmet. Hør her, vi fikk en straffe mot oss i en Champions League-kvartfinale (mot Liverpool) som utgjorde forskjellen da Babel filmet, men ingen unnskyldte seg overfor oss. Det var klar filming og ingen sa et ord om det, sier Arsenal-manageren.

Ikke noe vits å snakke til ham
Celtic-forsvarer Glenn Loovens er ikke i tvil om at Eduardo bevisst forsøkte å filme seg til straffespark.

- Jeg tror ikke han snakker engelsk engang, så det var ikke noe vits å snakke til ham, sier Loovens ifølge Independent.

FORKLARINGEN? Arsenal-manager Arsene Wenger antyder at Eduardos langvarige skadeopphold gjorde at han hoppet unna i duellen med Artur Boruc.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
FORKLARINGEN? Arsenal-manager Arsene Wenger antyder at Eduardos langvarige skadeopphold gjorde at han hoppet unna i duellen med Artur Boruc.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson Vis mer

- Det er veldig skuffende, men sånn er fotballen. Det er trist at det skulle skje mot oss, jeg synes det er urettferdig. Det hjalp laget hans å ta ledelsen, det er en dommer og linjemann tilstede for å oppdage slike ting, sier Celtic-spilleren.

Celtic-manager Tom Mowbray er også skuffet, men innrømmer samtidig at straffesparket neppe ble avgjørende for utfallet.

- Man kan ikke benekte at Arsenal holdt høyere kvalitet over to kamper, og fortjente å gå videre, sier Mowbray.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling