Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger spår drastiske endringer og europeisk superliga

Arsenals avtroppende manager Arsène Wenger tror en europeisk superliga vil tvinge seg fram og føre til store forandringer i engelsk fotball de neste årene.

FORANDRING: Arsenal-manager Arsène Wenger tror det vil skje store endringer i europeisk fotball de neste årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix.
FORANDRING: Arsenal-manager Arsène Wenger tror det vil skje store endringer i europeisk fotball de neste årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix. Vis mer

Wenger ser for seg en stor overhaling i europeisk fotball de neste årene. Blant annet tror han at seriekampene i Premier League vil bli spilt i ukedagene, mens en europeisk liga blir spilt i helgene.

- En hjemlig serie som spilles tirsdag/onsdag. Det tror jeg er det neste vi ser, sier 68-åringen.

Wenger tror en slik utvikling vil være uunngåelig da de store klubbene ønsker en større bit av pengene i fotballen, og være mindre villig til å dele med sine mindre rivaler.

Publikum

Ideen med en europeisk liga har vært diskutert i årevis, og Arsenal-manageren mener det vil bli en realitet ettersom tilskuerantallet i mesterligaen er fallende, samtidig som inntektene fra TV-rettighetene i Premier League er større enn for UEFAs europeiske konkurranser, som mesterligaen og europaligaen.

LIVESENDING: Sesongens aller siste runde i Premier League og FPL er her. Hvem må vi ha på? Hvem vrakes? Er det noen gode differencials der ute? Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

Franskmannen tror kampene vil bli spilt i helgene for å trekke mest mulig publikum.

- Se på tilskuerantallet i mesterligaen. Det er ikke akkurat fantastisk. Men hvis du har Real Madrid - Barcelona, Real Madrid – Arsenal eller Manchester United - Bayern München hver uke, tror jeg tilskuerantallet vil øke, sier Wenger.

Store endringer

En så dramatisk endring vil bety store endringer i Premier League.

- Hvis man vil at Premier League skal bli mer attraktiv, må man gå ned til 16 lag, og gjøre det til en skikkelig konkurranse. Men den vil bli enda mindre dersom det blir en europeisk liga.

Søndag leder 68-åringen Arsenal for aller siste gang etter 22 år i managerstolen i London. Da møter "The Gunners" Huddersfield på bortebane.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media