Wenger spår drastiske endringer og europeisk superliga

Arsenals avtroppende manager Arsène Wenger tror en europeisk superliga vil tvinge seg fram og føre til store forandringer i engelsk fotball de neste årene.

FORANDRING: Arsenal-manager Arsène Wenger tror det vil skje store endringer i europeisk fotball de neste årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix.
FORANDRING: Arsenal-manager Arsène Wenger tror det vil skje store endringer i europeisk fotball de neste årene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Wenger ser for seg en stor overhaling i europeisk fotball de neste årene. Blant annet tror han at seriekampene i Premier League vil bli spilt i ukedagene, mens en europeisk liga blir spilt i helgene.

- En hjemlig serie som spilles tirsdag/onsdag. Det tror jeg er det neste vi ser, sier 68-åringen.

Wenger tror en slik utvikling vil være uunngåelig da de store klubbene ønsker en større bit av pengene i fotballen, og være mindre villig til å dele med sine mindre rivaler.

Publikum

Ideen med en europeisk liga har vært diskutert i årevis, og Arsenal-manageren mener det vil bli en realitet ettersom tilskuerantallet i mesterligaen er fallende, samtidig som inntektene fra TV-rettighetene i Premier League er større enn for UEFAs europeiske konkurranser, som mesterligaen og europaligaen.

Franskmannen tror kampene vil bli spilt i helgene for å trekke mest mulig publikum.

- Se på tilskuerantallet i mesterligaen. Det er ikke akkurat fantastisk. Men hvis du har Real Madrid - Barcelona, Real Madrid – Arsenal eller Manchester United - Bayern München hver uke, tror jeg tilskuerantallet vil øke, sier Wenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer