<p>MÅTTE VELGE: Thierry Henry måtte velge mellom Arsenals U18-lag og jobben i Sky. Han valgte sistnevnte. Foto: Booking.com/Splash/NTB Scanpix</p>

MÅTTE VELGE: Thierry Henry måtte velge mellom Arsenals U18-lag og jobben i Sky. Han valgte sistnevnte. Foto: Booking.com/Splash/NTB Scanpix

Vis mer

Wenger stilte Henry ultimatum, men han lot seg ikke rikke: - Det er en skam

Henry ferdig som akademitrener i London-klubben.

(Dagbladet): I dag kom det fram at Arsenal-legende Thierry Henry velger å fortsette med TV-jobben i den engelske mediegiganten Sky. Samtidig mister han trenerjobben for Arsenals U18-lag.

Henry fikk tilbud om å lede U18-laget, men Arsenal-manager Arsène Wenger mener at jobben som TV-ekspert ikke er forenlig med trenerjobben. Dermed fikk Henry et ultimatum.

38-åringen var villig til å trener U18 gratis, men fikk valget mellom Sky Sports og akademiklubben. Han valgte det første.

Den britiske tv-kjendisen Piers Morgan er en svoren Arsenal-tilhenger. Han har tidligere stilt seg svært kritisk til Wenger, og kommer også nå med en utblåsning mot manageren etter at Henry-nyheten sprakk.

«Arsenal-managerens behandling av Thierry Henry er så avskyelig. Thierry Henry vil nå gå til en klubbrival og trene deres unge spillere. Latterlig», skriver Morgan på Twitter.

En skam

Morgan kaller Wenger for en «hykler» fordi franskmannen selv har vært ekspert på engelsk tv (beIN Sports) i forbindelse med Premier League.

«At Henry drives ut av Arsenals trenerstab er en skam», skriver han videre.

Thierry Henry kom nylig selv med en kommentar i forbindelse med den betente saken.

SINNA: Piers Morgan. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SINNA: Piers Morgan. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

«Jeg ønsker å takke Andries Jonker for å tilby meg sjansen til å trene U18-laget til Arsenal, noe jeg var beæret over å takke ja til. Jeg respekterer Arsene Wengers avgjørelse og jeg vil ønske manager Kwame Ampadu, guttene og alle i klubben lykke til med neste sesong», skriver Henry på Twitter.

Andries Jonker tilbød Henry en rolle som assistentmanager i U18-laget, hvor han også skulle få betalt.

Tjener godt

Henry skal ha en lønn på hele 44 millioner kroner for TV-jobben i Sky, ifølge The Sun. Samme avis hevder at Wenger ikke liker at Henry sitter på tv og til tider kritiserer Arsenal-spillere. Han har tidligere blant annet kritisert Olivier Giroud på skjermen.

Thierry Henry er en av de største Arsenal-legendene gjennom alle tider, og flere profiler tett på klubben skal ifølge The Sun være forbauset over valget om å la Henry gå.

Det spekuleres også i at Wenger er redd for at Henry skal ta over jobben hans. Wenger har ett år igjen av kontrakten sin med London-klubben, og Henry skal ha managerambisjoner.

Han vil nå se seg om etter andre trenermuligheter, skriver The Telegraph. Ifølge avisa vurderer han jobber i England og i utlandet.