Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger synes Liverpool har vært uheldige

Champions League-exit uten mirakel i kveld.

TAPTE MOT LYON: Her går Steven Gerrard av banen før Lyon vant på Anfield. I kveld må Rafa Benitez stole på franskmennene. Foto: AFP/PAUL ELLIS
TAPTE MOT LYON: Her går Steven Gerrard av banen før Lyon vant på Anfield. I kveld må Rafa Benitez stole på franskmennene. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

||| (Dagbladet): Med Fiorentina-seier mot Lyon i kveld er Liverpool ute av Champions League.

Ett mirakel må til, mente Liverpool-sjef Rafa Benitez etter at to poeng glapp i Frankrike for to uker siden.

I kveld kan de helrøde gjøre sin del av jobben med seier borte mot Debrecen, og med på veien dit får den spanske treneren litt trøst fra Arsenals Arsene Wenger.

Får ikke som fortjent
- Jeg føler at Liverpool har vært litt uheldige i de seks siste ukene. De har ikke fått det de fortjener fra kampene, sier Wenger til
Daily Mail.

OK MED EUROPA LEAGUE? Jamie Carragher (t.h) påpeker at finnes mer enn Champions League å vinne. Foto: EPA/LASZLO BELICZAY
OK MED EUROPA LEAGUE? Jamie Carragher (t.h) påpeker at finnes mer enn Champions League å vinne. Foto: EPA/LASZLO BELICZAY Vis mer

Det Liverpool har fått er én seier på de ti siste kampene, og lørdag gikk to nye poeng i vasken med uavgjort mot Manchester City.

Franske Wenger sier han har mye sympati for Liverpool. Mest av alt fordi klubben har en mektig historie og fordi han respekterer fansen.

- Jeg så litt av kampen mot Manchester City, og da virket fansen deres preget av frykt. Det er første gang jeg har sett dem så tause, sier Wenger.

Liverpool har trolig Daniel Agger og Glen Johnson tilbake mot Debrecen, men det hjelper lite med seier dersom resultatene i Firenze går hjemmelagets vei.

- Vi kan ikke tenke på det som skjer andre steder, vi kan ikke forandre det. Jeg tror fortsatt vi kan gå videre, selvsagt kan vi det, sier Benitez til Liverpool Echo.

Så handler resten om mirakelet.

Det starter i så fall med Lyon-seier i Italia og fortsetter med tomålsseier for Liverpool mot Fiorentina på Anfield i desember.

- Det blir vanskelig. Jeg har sagt før at vi trenger et mirakel, men det handler om andre lag og om vi kan gjøre jobben vår.

Klubben dør ikke
Jamie Carragher er Liverpool-veteran og før avspark i kveld understreker han at Liverpool er Liverpool uansett om de spiller Europa League i februar.

- Klubben dør ikke hvis du blir slått ut av Champions League, sier Carragher til BBC.

Han har ikke gitt opp, men stiller samtidig spørsmålet om det virkelig er så ille å delta i den nest beste turneringen i Europa.

FORTJENER MER: Arsene Wenger synes Liverpool-fansen lagde lite lyd mot City lørdag. Foto: AFP/Ian Kington
FORTJENER MER: Arsene Wenger synes Liverpool-fansen lagde lite lyd mot City lørdag. Foto: AFP/Ian Kington Vis mer

- Jeg og Stevie Gerrard har vunnet den turneringen før, og det er en flott turnering. Det er også andre ting, som FA-cupen. Det er lenge igjen. Vi har ikke hatt en bra start på sesongen, men jeg er sikker på at vi kan snu rundt på ting fram til mai, sier Carragher.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media