UNDER ETTERFORSKNING: John Terry ble i går avhørt av FA i forbindelse med beskyldningene om at Chelsea-kapteinen kom med rasistiske bemerkninger mot QPR-forsvarer Anton Ferdinand forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick Potts
UNDER ETTERFORSKNING: John Terry ble i går avhørt av FA i forbindelse med beskyldningene om at Chelsea-kapteinen kom med rasistiske bemerkninger mot QPR-forsvarer Anton Ferdinand forrige helg.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick PottsVis mer

Wenger tar Terry i forsvar etter beskyldninger om rasisme

- Du opptrer ikke alltid politisk korrekt i kampens hete.

Premier League direkte i fotballstudio fra kl. 13.00.

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag entrer John Terry gressmatta på Stamford Bridge med påståtte rasismebeskyldninger mot Anton Ferdinand hengende over seg.

Chelsea-kapteinen har ikke hatt noen gunstig oppladning til dagens storoppgjør hjemme mot Arsenal, og så seint som i går ble han avhørt i sakens anledning av Det engelske fotballforbundet (FA) på klubbens treningsfelt, melder The Telegraph.

Engelske leppelesere har hatt en travel uke med å tolke hva Terry sa til Ferdinand i det 85. minutt av kampen mellom QPR og Chelsea på Lofthus Road, og flere britiske medier har konkludert med at meldingen som ble slengt ut mot QPR-forsvareren var «you f***ing black c**t».

Ute av kontekst Terry har bedyret sin uskyld, og mener at uttalelsen er tatt ut av sammenheng. Ifølge Chelsea-kapteinen prøvde han å formidle en forsikring til Ferdinand om at han ikke hadde sagt noe slik til ham.

- Jeg har sett mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk trekker feil konklusjoner. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si noe sånn, sa John Terry via en pressemelding rett etter søndagens kamp - en forklaring han skal ha fastholdt overfor FA.

Ferdinand, som også møtte FAs etterforskere fredag, skal imidlertid ikke ha hørt hva Terry hadde sagt, og bestemte seg først for å forfølge saken etter at han så videobildene og hørte Terrys forklaring, ifølge The Telegraph.

FORSVARER TERRY: Arsenal-manager Arsene Wenger mener at det sies mye rart i kampens hete, og mener at man ikke skal lese for mye i John Terrys angivelige uttalelser.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
FORSVARER TERRY: Arsenal-manager Arsene Wenger mener at det sies mye rart i kampens hete, og mener at man ikke skal lese for mye i John Terrys angivelige uttalelser.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

Chelsea har stilt seg fullt og helt bak klubbkapteinen, også etter at en privatperson anmeldte saken til politiet. Konfrontert med episoden, stemplet manager André Villas-Boas det hele som en misforståelse blåst ut av proporsjoner.

Meningsløst Terry får også støtte fra Arsenal-manager Arsene Wenger, som peker på at det sies mye rart på og rundt en fotballbane når følelsene tar overhånd.

- Det er en reell diskusjon om hvor mye vekt man skal tillegge noe som sies på banen i kampens hete. Hvor mye skal man egentlig lese i det? Dersom du har spilt fotball, har du helt sikkert sagt noe du ikke mener til venner, som «du er en idiot», selv om du ikke synes han er en idiot. Det betyr ikke at du kan si alt du vil i følelsesladde kampsituasjoner, men det jeg mener er du ikke alltid opptrer politisk korrekt på en fotballbane, sier Wenger, ifølge The Guardian.

Arsenal-sjefen understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag om alle former for hets som forekommer. Franskmannen bruker også seg selv som eksempel når han antyder at media er selektive i hvilke saker de griper fatt i. Selv har han måttet leve med smakløse og fullstendige grunnløse beskyldninger om pedofile tilbøyeligheter, noe som forsåvidt har blitt møtt med bred fordømmelse i engelske medier med jevne mellomrom.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har blitt hetset gjennom mine 15 år i England. Og det sjokkerer ingen. Media har en rolle å spille de også. Det handler ikke bare om rasisme, men om all form for het. Og hva blir gjort med det? Ingenting. Jeg skulle likt å se andre sitte på benken en hel dag og lytte til hva publikum synger og roper. Det er fullstendig galt, på lik linje med rasisme, sier Wenger.