Arsene Wenger var i godt humør etter 8-0-seieren over Viking fredag. Neste helg starter derimot alvoret for han og Arsenal, når Premier League starter. - Den mest interessante sesongen noensinne, mener franskmannen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Arsene Wenger var i godt humør etter 8-0-seieren over Viking fredag. Neste helg starter derimot alvoret for han og Arsenal, når Premier League starter. - Den mest interessante sesongen noensinne, mener franskmannen. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Wenger til Dagbladet: - Den mest interessante Premier League-sesongen noensinne

Arsene Wenger mener den kommende Premier Leauge-sesongen kan bli den mest spennende noensinne, og sier at han ikke har noe hastverk på transferfronten.

STAVANGER (Dagbladet): Fredag knuste Arsenal Viking 8-0 i Stavanger i sin nest siste treningskamp foran Premier League-åpningen mot Liverpool neste søndag. Etterpå var det en veldig fornøyd Arsene Wenger som møtte pressen til pressekonferanse på Viking Stadion. Selv om seansen ble veldig kort, rakk Wenger både å få pressekorpset til å le og klø seg litt i hodet.

Wenger, som i år feirer sitt 20-årsjubileum som Arsenal-manager har vært med på å bygge opp mange Premier League-lag. Hvem glemmer vel ikke «The Invincibles» som gikk 2003/2004-sesongen uten tap, eller «The Double»-mesterne fra 97/98, midt i storhetstida til Manchester United.

De seneste årene har det vært mer magert på troféfronten, og mange supportere har nærmest krevd at Wenger skal gå av. Men sannheten er at Wenger gjennom sine 20 år som manager aldri har vært dårligere enn nummer fire.

- Store ambisjoner

Før årets Premier League-sesong har det kommet inn en masse store managere og spillere til Arsenals nærmeste rivaler, og Wenger tror denne sesongen fort kan bli den mest spennende Premier League-sesongen gjennom tidene.

- Det er mange klubber med store ambisjoner. Det er nå mange store managere i store klubber. Det høyner ambisjonsnivået og håpet til klubbene. Bare en vil vinne ligaen til slutt, og vi må bare forsikre oss om at det blir Arsenal, sier en smilende Wenger til Dagbladet.

- Konkurransen vil være tøff, og det at Leicester vant serien i fjor, kan gjøre at de litt mindre klubbene kan se at det faktisk er mulig. Jeg tror årets sesong kan bli mer åpen og mer interessant enn noen gang.

Selv om de andre storklubbene har åpnet lommebøkene og hentet spillere som Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan og Ilkay Gundogan, ser ikke Wenger noen vits i å åpne lommeboka bare for å gjøre det.

- Pengene er for meg aldri et problem. For meg handler prisen om hans talent, hans alder og hans evne til å heve andre spillere. Akkurat nå er det ikke mye som foregår, fortalte Wenger pressekorpset.

Ingen hast

Arsenal har vært ryktet til både stoppere og spisser. Blant andre Alexandre Lacazette og Shkodran Mustafi har vært heftig linket til en overgang til Nord-London, men Wenger ønsker ikke å forhaste seg med noe som helst.

- Det er ikke prisene som gjør transfermarkedet vanskelig. Det er spillerne. For øyeblikket fokuserer jeg på de spillerne jeg har. I dag manglet vi både Aaron Ramsey, Granit Xhaka, Alexis Sanchez, Mesut Özil og de franske spillerne, så det betyr at vi har et bra lag. Vi trenger ikke å få panikk, men vi skal gjøre den rette handelen om muligheten byr seg, sa Wenger.

Midtstoppertrøbbel

Under kampen mot Viking fredag så Wenger ikke ut til å være spesielt fornøyd med midtstopperne i første omgang, og innrømmet på pressekonferansen etterpå at det var langt fra Premier League-kvalitet på spillet. Arsenal fikk seg en i fleisen tidligere i sommer, da det ble kjent at Per Mertesacker ville være ute i minimum fire måneder. Og mot Liverpool blir det sannsynligvis heller ingen Laurent Koscielny.

Det betyr at midtstopperplassene i serieåpningen kan stå mellom Gabriel, Krystian Bielik og nysigneringen Robert Holden fra Bolton.

Arsenal har en tøff serieåpning med Liverpool på hjemmebane i første kamp, før de møter henholdsvis Leicester City og Watford på bortebane i de to neste.