Wenger tror Arsenal kan ta Barcelona

- Vi røk ut mot dem i fjor, men kunne gjort det bedre.

- TAR DET VI FÅR: Arsene Wenger mener Pep Guardiolas Barcelona er storfavoritter i Champions League, men tror laget hans kan gjøre det bedre enn da de møttes i fjor. Da tapte Arsenal 4-1 borte og spilte 2-2 hjemme. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix
- TAR DET VI FÅR: Arsene Wenger mener Pep Guardiolas Barcelona er storfavoritter i Champions League, men tror laget hans kan gjøre det bedre enn da de møttes i fjor. Da tapte Arsenal 4-1 borte og spilte 2-2 hjemme. Foto: Lluis Gene, AFP/ScanpixVis mer

Arsenal møter en gruppevinner i åttedelsfinalen i mesterligaen, men Arsène Wenger frykter ingen av de potensielle motstanderne. Selv ikke Barcelona.

Arsenal tok seg videre fra gruppespillet etter at London-klubben kjempet seg til 3-1-seier over Partizan Beograd i går.

Sjakhtar Donetsk vant gruppe H, mens Arsenal endte på annenplass. Det betyr at Wengers mannskap møter Barcelona, Real Madrid, Bayern München eller Schalke i åttedelsfinalen.

- Man må være realistisk. Akkurat nå er Barcelona superfavoritten i denne turneringen. Vi tar det vi får, og hvis det blir Barcelona, så blir det Barcelona, sa Wenger.

Sist sesong møttes Arsenal og Barcelona i kvartfinalen. I London spilte lagene 2-2, mens Barcelona knuste Arsenal 4-1 på hjemmebane.

- Vi røk ut mot dem i fjor. Men jeg syntes vi hadde mulighet til å gjøre det bedre, for det ble 2-2 hjemme, og vi ledet 1-0 der, sa Wenger.

Arsenal topper den engelske eliteserien, er videre i mesterligaen og er klar for semifinale i ligacupen. Til tross for den sterke starten på sesongen, tror Wenger at Arsenal kan komme i enda bedre form utover vinteren.

- Vi har mange spennende utfordringer i vente. Men det er rom for forbedringer, og det vet vi, sa Arsenal-manageren.

Franskmannen innrømmet at spillerne ikke presterte på sitt beste mot Partizan i går.

- Jeg var ikke helt fornøyd med det offensive spillet vårt, men det var kanskje på grunn av kvaliteten på forsvarsspillet til Partizan. De forsvarte seg godt. Vi har spilt noen store kamper denne sesongen, og denne kampen var helt klart ikke en av dem. Men det viktige er at vi fortsatt er med, sa Wenger.

Åttedelsfinalene trekkes fredag 17. desember. Alle gruppevinnere møter en gruppetoer, men ingen kan trekkes mot et lag fra samme land, og ingen kan trekkes mot et lag de møtte i gruppespillet.

(NTB)