KORT FRIST: Arsenals Mesut Özil har bare ett år igjen av kontrakten med Arsenal. Det bekymrer ikke manager Arsène Wenger, skal vi tro ham. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KORT FRIST: Arsenals Mesut Özil har bare ett år igjen av kontrakten med Arsenal. Det bekymrer ikke manager Arsène Wenger, skal vi tro ham. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Premier League

Wenger tror flere spillere blir værende ut kontrakten: - Vanlig innen ti år

Arsenal-manageren mener flere og flere spillere vil bli værende i klubben ut kontraktstiden.

Arsenal - Sevilla 1-2 (0-1)

LONDON (FourFourTwo): - I framtida tror jeg du vil få se at det skjer oftere og oftere, at spillere går ut kontraktstiden.

Ordene tilhører Arsenal-manager Arsène Wenger, som brukte store deler av pressekonferansen etter den siste kampen i Emirates Cup på å spå en ny trend innen fotballen.

- Hvorfor? Fordi overgangssummene blir så høye, til og med for vanlige spillere. Du vil se at det skjer oftere at de går ut kontraktstiden fordi ingen vil betale den summen som blir krevd, og jeg er overbevist om at det vil bli vanlig innen ti år, sier Wenger.

Manageren mener det ikke er noe problem for ham som manager å ha spillere som går ut av kontrakt innen kort tid.

- Ikke i det hele tatt. Det er en ideell situasjon, sier Wenger, som svarer «fordi alle må levere» på oppfølgingsspørsmålet om hvorfor det er ideelt.

Manageren sikter til at det ikke er noe problem å holde spillerne sultne på banen selv om kontrakten snart går ut. Når det gjelder tap av inntekter ved å la en spiller gå gratis, var noe han ikke gikk videre inn på.

- Ganske utrolig

Stjernespillerne Mesut Özil og Alexis Sanchez går begge ut av kontrakt ved sesongslutt, og Arsenal har foreløpig ikke lyktes i forsøket på å få dem til å forlenge avtalen.

Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Santi Cazorla, Kieran Gibbs og Alex Oxlade-Chamberlain har også 12 måneder igjen av kontrakten.

- Når du er en fotballspiller vil du levere helt til den siste dagen før kontrakten går ut. Hva har det å si om du har ett eller to år igjen av kontrakten? Dersom du er på en fotballbane, så ønsker du å spille og gjøre det bra. Jeg forstår ikke.. Tror du virkelig at du sitter i garderoben før en kamp og tenker: «Åh, jeg har bare ett år igjen av kontrakten min, jeg vil ikke spille bra i dag». Hvor kommer det fra? Når du er en fotballspiller, vil du gå ut på banen og spille så bra som mulig. Hva har det å gjøre med lengden på kontrakten? Det er ganske utrolig, sier Wenger, før han retter spørsmålet mot journalisten som stilte spørsmålet, til stor latter fra salen:

- Hvor lenge vil du være i din jobb? Så lenge du gjør det du skal, så vil det gå bra.

Ingenting å si

Wenger forteller at han ikke vil være bekymret dersom noen av spillerne hans starter sesongen med mindre enn et år igjen av kontrakten.

- Nei. Og selv om det skjer så har det ikke noe å si. Du gjør det best mulig uansett. Det forundrer meg at du er overrasket over det. Det virker normalt for meg, sier Wenger.

Når det gjelder Alexis Sanchez, er det stadig nye spekulasjoner hvorvidt han blir værende på Emirates eller ikke denne sesongen. Selv om Wenger nok en gang svarer «selvfølgelig» på at han blir værende, aner ikke manageren om det blir mer enn en den forestående sesongen i London.

- Ingen vet om Sanchez vil forlenge kontrakten her. Jeg mener at det du leverer ikke har noen sammenheng med lengden på kontrakten. Dersom det var slik det var ville vi gitt alle en tjueårskontrakt og alle ville vært glade. Det som er viktig er at du leverer. Jeg har god oversikt over spillere og kontrakter opp gjennom årene og jeg er ikke overbevist om at lengden på kontrakten har noe å si for hvordan en spiller leverer, sier Wenger.

Seier tross tap

Til tross for at Arsenal tapte den andre kampen i Emirates Cup mot Sevilla, ble London-laget feiret som mestere. Årsaken er fordi hver scoring belønnes med ett poeng i cupen.

Arsenal scoret seks mål mot Sevillas tre. Det betyr at Sevilla ble nummer to til tross for to seire av to mulige, på grunn av færre scorede mål. Sevilla-manager Eduardo Berizzo omtalte det som «merkelig» etter kampen, men brydde seg ikke stort om det.

Arsenals storkjøp Alexandre Lacazette scoret sitt første mål på Emirates, men Steven N'Zonzi ødela festen med en perlescoring snaut 20 minutter før full tid.

RB Leipzig og Benfica var de to øvrige klubbene som deltok i Emirates Cup.