Wenger tror på europeisk superliga

Innen ti år.

MØTER CELTIC: Arsenal-manager Arsene Wenger ser på Emmanuel Eboue og William Gallas under trening i London i går. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
MØTER CELTIC: Arsenal-manager Arsene Wenger ser på Emmanuel Eboue og William Gallas under trening i London i går. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arsenal-manager Arsene Wenger spår at de største klubbene i Europa samles i en felles superliga i relativt nær framtid.

I kveld møter laget hans Celtic i Champions League-kvalik i Glasgow. Og på spørsmål om han kan se for seg de skotske topplagene Rangers og Celtic i engelske Premier League, sier franskmannen:- Jeg tror mer på at det oppstår en europeisk liga enn at ett eller to lag forlater landet. Jeg tror de nasjonale ligaene vil overleve, men er sikker på at det i løpet av ti år vil finnes en europeisk liga, sier Wenger ifølge The Times.

- Må rykke opp og nedWenger mener noen av de største klubbene bruker så mye penger at de ikke vil nøye seg med TV-inntektene de får fra å delta i Champions League.

En utfordring med en internasjonal serie er hvordan de enkelte lagene skal kvalifisere seg.- Personlig tror jeg bare på sportslige kriterier. Så om det blir en slik liga, må det være opp- og nedrykk. Det er veldig vanskelig å løse i praksis, sier Wenger ifølge Daily Mail.

Må ha to lag?Han er usikker på hvordan dette vil fungere, og om det er mulig å opprettholde nasjonale serier hvor de beste fortsatt er med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer