Wenger tror på europeisk superliga

Innen ti år.

MØTER CELTIC: Arsenal-manager Arsene Wenger ser på Emmanuel Eboue og William Gallas under trening i London i går. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
MØTER CELTIC: Arsenal-manager Arsene Wenger ser på Emmanuel Eboue og William Gallas under trening i London i går. Foto: Eddie Keogh, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Arsenal-manager Arsene Wenger spår at de største klubbene i Europa samles i en felles superliga i relativt nær framtid.

I kveld møter laget hans Celtic i Champions League-kvalik i Glasgow. Og på spørsmål om han kan se for seg de skotske topplagene Rangers og Celtic i engelske Premier League, sier franskmannen:

- Jeg tror mer på at det oppstår en europeisk liga enn at ett eller to lag forlater landet. Jeg tror de nasjonale ligaene vil overleve, men er sikker på at det i løpet av ti år vil finnes en europeisk liga, sier Wenger ifølge The Times.

- Må rykke opp og ned
Wenger mener noen av de største klubbene bruker så mye penger at de ikke vil nøye seg med TV-inntektene de får fra å delta i Champions League.

En utfordring med en internasjonal serie er hvordan de enkelte lagene skal kvalifisere seg.

- Personlig tror jeg bare på sportslige kriterier. Så om det blir en slik liga, må det være opp- og nedrykk. Det er veldig vanskelig å løse i praksis, sier Wenger ifølge Daily Mail.

Må ha to lag?
Han er usikker på hvordan dette vil fungere, og om det er mulig å opprettholde nasjonale serier hvor de beste fortsatt er med.

- Hvis du ikke vil endre de nasjonale ligaene, må lagene kanskje spille i den internasjonale serien i midtuka og den nasjonale i helgene. Og alle klubbene må ha to lag.

Fortsatt er Champions League den mest innbringende turneringen på internasjonalt klubbnivå. Men Wenger insisterer på at det ikke er pengene som driver ham og Arsenal i møtene med Celtic.

- Vi er ikke under økonomisk press, men ønsker å spille mot de beste, sier han.

Tror fansen kan avgjøre
Celtic-forsvarer Danny Fox håper at støtten fra et forventningsfullt skotsk hjemmepubilkum skal gi dem en fordel i kveldens kamp.

- Hvis vi ikke vinner, blir fansen misfornøyd. Vi må må spille bra, vi møter et av Europas beste lag, sier han til BBC Scotland.

Wenger håper Arsenal kan gjøre som Norge gjorde på Ullevaal sist onsdag: Stoppe kjeften på de ellers så entusiastiske skottene.

- Stemniingen er alltid elektrisk i Skottland. Hvis vi spiller bra kan vi dempe stemningen, men det avhenger av hvordan vi presterer, sier han til BBC.

LITT STIVBEINT? Wenger benyttet anledningen til å vise fram sine egne ferdigheter med ball under gårsdagens økt.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
LITT STIVBEINT? Wenger benyttet anledningen til å vise fram sine egne ferdigheter med ball under gårsdagens økt.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer