VANSKELIGE AVGJØRELSER: Arsene Wenger (midten) erkjenner at han snart må finne en endelig løsning for både Cesc Fabregas (t.h.) og Samir Nasri (t.v.).Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
VANSKELIGE AVGJØRELSER: Arsene Wenger (midten) erkjenner at han snart må finne en endelig løsning for både Cesc Fabregas (t.h.) og Samir Nasri (t.v.).Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTENVis mer

Wenger tror på rask Fabregas-avklaring

Vil ordne opp før seriestart.

(Dagbladet): Det nærmer seg avgjørelsens time på Emirates Stadium i to av sommerens mest omtalte overgangssagaer.

Med Premier League-fotballen bare to dager unna, er fortsatt både Cesc Fabregas og Samir Nasri Arsenals eiendom.

Spørsmålet er om de også er det når sesongen sparkes i gang mot Newcastle på bortebane lørdag kveld.

Manager Arsene Wenger ønsker seg iallfall en snarlig avgjørelse rundt de to midtbaneelegantenes fotballframtid. Fabregas ønsker seg hjem til moderklubben Barcelona, og skal man tro rapporter i engelske medier, er man i ferd med å finne en pakkeløsning spiselig for alle involverte parter.

- Vi håper på en avklaring i den ene eller andre retningen veldig raskt. Vi kommer til å få vite det veldig snart, sier Wenger om Fabregas til arsenal.com.

- Stabil Nasri har uttrykt at han ikke kommer til å forlenge kontrakten som løper ut neste sesong, og er aktuell for en overgang til Manchester City. Wenger vil ikke røpe for mye om spillet som foregår i kulissene rundt spilleren han kjøpte fra Marseille sommeren 2008.

- Situasjonen rundt Nasri er stabil. Igjen: Det er veldig vanskelig å si noe om potensielle overganger, men vi er i en situasjon der vi er nødt til å ta avgjørelser i den ene eller andre retningen. Ideelt sett burde man ordne opp i det før sesongen starter, sier Wenger.

Med penger for begge spillere inn i Arsenal-kasse spekuleres det selvsagt i hvem som skal kjøpes inn som erstatninger.

Daily Telegraph skriver at manager Arsene Wenger vil prioritere en stor og sterk midtstopper, samt Valencias ballelegant Juan Mata. I tillegg kobles Wenger til stortalentet Eden Hazard fra Lille og Marseille-playmaker Mathieu Valbuena.