VIL HELST SPILLE REN SPISS: Men Arsene Wenger påpeker i intervjuet med The Guardian at Lukas Podolski har mer enn 100 kamper for Tyskland, ingen av dem som ren spiss. Foto: EPA/GERRY PENNY/NTB Scanpix
VIL HELST SPILLE REN SPISS: Men Arsene Wenger påpeker i intervjuet med The Guardian at Lukas Podolski har mer enn 100 kamper for Tyskland, ingen av dem som ren spiss. Foto: EPA/GERRY PENNY/NTB ScanpixVis mer

Wenger tviholder på misfornøyde stjerner

- Får ikke gå uten at vi gir dem lov.

(Dagbladet): Arsene Wenger har ikke hatt for vane å lykkes på overgangsmarkedet sammenlignet med de andre engelske topp-fire-klubbene, men før sommerens overgangsvindu regner fansen med at Wenger får mulighet, og bruker den også, til å handle fra den aller øverste hylla blant verdens balltrillere.

For nå er det kvalitet Arsenal trenger, siden det bare er tre spillere som står uten kontrakt etter sesongen, og det er bare Nicklas Bendtner som ikke vil bli tilbudt forlengelse, skriver den engelske avisa The Guardian.

Men Wenger kan få like store problemer med å beholde et par av de etablerte stjernene sine.

Mellomfornøyde stjerner
Både Lukas Podolski og Thomas Vermaelen er mindre fornøyde med egen situasjon i klubben.

Til tross for bare tolv kamper fra start for Arsenal denne sesongen, har Podolski scoret åtte ganger for klubben. Under Wenger sliter tyskeren med å få nitti minutters sammenhengende fotball, og Podolski mener samtidig at han spiller ute av posisjon.

Han mener  han bør spille ren spiss.

- Jeg er ikke overbevist, sier Wenger om den saken til The Guardian.

- Han kan spille som spiss nummer to, hengende bak den andre, men han er ikke en kar som liker å ha kontakt på topp. Han liker å løpe i rom og få ballen i beina.

Får ikke gå uten lov
Ryktene skal ha det til at Podolski, som i dagens marked er verdsatt til rundt 170 millioner kroner ifølge transfermarkt, enten vil spille på topp, eller forsvinne fra klubben.

Det får han ikke nødvendigvis, uansett hvor stort budet som eventuelt legges på bordet er. Podolski har kontrakt med Arsenal ut 2016-sesongen, og Wenger vil veldig gjerne beholde ham.

- Du kan gjerne tro det, men disse spillerne er ikke nødvendigvis åpne for å flytte på seg. De trenger å få lov til det av oss, og det er det ingen som har fått ennå, sier Wenger.