Wenger vet hvem Arsenal trekker

Følg Champions League-trekningen i studio fra kl. 12.

KNUST: Arsene Wenger påstår at det er helt greit med et nytt Barca-møte, på tross av 3-6 totalt i forrige sesong. Foto: AFP/LLUIS GENE.
KNUST: Arsene Wenger påstår at det er helt greit med et nytt Barca-møte, på tross av 3-6 totalt i forrige sesong. Foto: AFP/LLUIS GENE.Vis mer

• Studio kl. 12: Følg og diskuter trekningene i Champions League og Europa League

(Dagbladet): 16 lag er igjen i Champions League, 16 kuler skal opp fra bollen.

Arsene Wenger er overbevist om at Arsenal kommer til å trekke Barcelona når lag for lag løftes opp litt etter klokka 12 i sveitiske Nyon i dag, skriver The Guardian.

- Jeg vet hvem vi får, sier Wenger til den britiske avisa.

Det er 25 prosent sjanse for at det blir Barcelona, Arsenal kan som gruppetoer bare trekke tre andre lag: Schalke, Real Madrid og Bayern München.

Barcelona slo ut Arsenal forrige vinter, etter 4-1 i returen på Camp Nou i april. Også i forrige uke snakket Wenger åpent om et mulig nytt Barca-møte.

TAR GJERNE TOTTENHAM: Ståle Solbakken mener FCK har sjansen mot Spurs, et lag som slipper inn mye mål. Foto: EPA/KELD NAVNTOFT
TAR GJERNE TOTTENHAM: Ståle Solbakken mener FCK har sjansen mot Spurs, et lag som slipper inn mye mål. Foto: EPA/KELD NAVNTOFT Vis mer

- Hvis jeg sier at vi ønsker oss Barcelona, så tror dere meg ikke. Jeg tenker ikke på det engang. Jeg håper bare at vi får de jeg føler vi får, sier Wenger.

Det er hele fire Premier League-lag igjen blant de 16, men bare ett skandinavisk i Ståle Solbakkens FC København. Da plassen var sikret fortalte Solbakken at han ville unngå Chelsea, Manchester United eller Real Madrid.

- Dersom Tottenham, Schalke eller Sjaktar kommer opp av bollen, skal vi nok ha en mulighet, sa Solbakken.

Overfor Sporten.dk i dag beskriver Solbakken alle de sju potensielle motstanderne, og han har ikke ombestemt seg. Sportsdirektør Carsten V. Jensen er enda klarere på hvem FCK ikke ønsker seg.

- Real Madrid blir den verste motstanderen å trekke, hvis Christiano Ronaldo fortsetter med taktene sine. Han er en effektiv enmannshær, og skulle vi trekke Real Madrid må vi håpe at han er syk eller skadd i de to kampene, sier Jensen til Ekstrabladet.

Åttendelsfinalene i Champions League spilles enten 15./16. eller 22./23.februar, og gruppetoerne spiller hjemme først. Returene spilles enten 8./9. eller 15./16. mars.