Wenger vil ikke utelukke Vieira-retur

- Vet at han vil komme hit.

GJENFORENES?: Arsene Wenger vil ikke utelukke at han henter Vieira tilbake til London. Her etter FA-cupfinalen i 2005, det siste trofeet Arsenal har vunnet. Foto: Alastair Grant / AP.
GJENFORENES?: Arsene Wenger vil ikke utelukke at han henter Vieira tilbake til London. Her etter FA-cupfinalen i 2005, det siste trofeet Arsenal har vunnet. Foto: Alastair Grant / AP.Vis mer

(Dagbladet.no): Inter-midtbanespilleren har vært i flere engelske klubbers søkelys, men foretrekker Arsenal, ifølge Wenger.

På pressekonferansen før Emirates Cup, hvor Arsenal tar mot Atletico Madrid og Glasgow Rangers, uttalte franskmannen at han ikke vil utelukke noe.

- Vi utelukker det ikke, og vi sier heller ikke at vi gjør det. Det er min avgjørelse på det nåværende tidspunkt, sier Wenger, ifølge Arsenals hjemmesider.

- Han har gikk gjennom en vanskelig periode i forrige sesong. Jeg vet at han vil komme hit, sier Wenger.

Arsenal har ikke vunnet noe siden 2005. Da var det kaptein Patrick Vieira som var den første til å løfte FA cup-trofeet over hodet.

På salgene av Emmanuel Adebayor og Kolo Toure til Manchester City har Wenger innkassert rundt 400 millioner.

På pressekonferansen benyttet Wenger anledningen til å forklare hvorfor han tilsynelatende forsterker en rival.

- Jeg sier alltid at når en avgjørelse om å selge en spiller er tatt, kan man ikke i tillegg velge hvem man vil selge dem til, sier han.

- Spilleren må få velge hvor han vil gå, ellers ville det blitt veldig urettferdig.

Om Vieira signeres blir det antagelig på en prestasjonsrettet kontrakt. Det er knyttet stor usikkerhet rundt om de skadeutsatte beina tåler en sesong i Premier League.

Wenger antyder at Vieiras autoritet og lederegenskaper kan bli avgjørende for en handel.

- Det er et fotballmessig perspektiv, samt et psykologisk perspektiv rundt en spiller av en slik størrelse.

- Vi må se på erfaringsnivået i laget vårt for å ta en avgjørelse, sier Wenger, som alltid noe kryptisk.

Vieira spilte 279 kamper for Arsenal. Flere Arsenal-fans holder ham som en vel så stor lederskikkelse som legenden Tony Adams.