Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger vil utsette Premier League-starten i fem måneder

Ser til Japan og Kina.

VIL SPILLE OM SOMMEREN: Arsene Wenger ser ingen grunn til å legge fotballpausen til månedene der banene er aller best i Storbritannia. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
VIL SPILLE OM SOMMEREN: Arsene Wenger ser ingen grunn til å legge fotballpausen til månedene der banene er aller best i Storbritannia. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når sommeren er på hell pleier fotballfans å krype ned i godstolen for å se sesong-åpningen i Premier League.

Dersom Arsene Wenger får det som han vil blir det slutt på Premier League-start i midten av august.

Arsenal-sjefen foreslår at Premier League i stedet starter når gavene er pakket opp og nyttår er feiret. 63-åringen sier til Daily Telegraph at de engelske lagene trenger mer enn en vinterpause, de ha behov for et avbrekk fra november til et godt stykke ut i januar.

Gjør som Japan! Han oppmuntrer de internasjonale forbundene Uefa og Fifa til å sørge for samme sesongstart i januar i alle verdens ligaer.

- Jeg forstår at dette ser rart ut fordi folk er vant til den vanlige ordningen, men da jeg flyttet til Japan gikk sesongen fra januar til november. Vi startet treninga i januar og etter en stund føltes det helt normalt. Hvileperioden blir den samme, sier Wenger.

Jobben hos Nagoya Grampus Eight i Japan var Wengers siste før han ankom Arsenal i 1996. og franskmannen mener det er flere gode grunner til å flytte sesongstarten.

Også amerikanske Major League og kinesiske Super League starter midt om vinteren. Og i vinter må mange klubber klare seg uten sine superstjerner på grunn av Afrikamesterskapet.

- Det endrer ikke antall kamper og du slipper situasjoner hvor spillere er med i to mesterskap. Du kan spille gjennom sommeren, den beste perioden for fotball, sier Wenger.

Revolusjon Wenger sier til ESPN at ligaene historisk sett tok fri om sommeren fordi da overtok amatørfotballen.

- Det kan ses på som en revolusjon, men det blir lettere å samordne alle terminlistene rundt om i verden. Og jeg er sikker på at Fifa og Uefa blir glade for det. Ikke minst fordi du kan arrangere VM i Qatar da, sier Wenger.

TV2-ekspert Kasper Wikestad fnyser av Arsenal-sjefens forslag.

- Dette er veldig Wenger, jeg har ikke noe tro på det. Det er bare Norge og Sverige igjen i Europa, nå som Russland lagt om. Ellers har resten tilpasset seg Europa med sesongstart om høsten, sier TV 2-kommentatoren til Dagbladet.

Wikestad tror heller ikke britiske fotballfans går med på en omlegging av sesongen.

- Det blir vanskelig for Wenger å endre på dette. Han har et poeng, de spiller mange kamper når andre har fri om vinteren. Men det er så sterke tradisjoner her med boxing day og fotball på nyåret, og britene elsker tradisjoner. Jeg også elsker dette.

- Så du tror heller ikke på en vinterpause som i Tyskland?

- Jeg håper vi slipper det. Vi må ha fotball i jula, det er så fint å ha noe annet å tenke på enn familieselskap.

Arsenal ligger på 6. plass i Premier League og møter Aston Villa med avspark kl. 18.30 lørdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!