Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsene Wenger forlater Arsenal

Wengers fete etterlønn: 100 millioner

Arsenal må betale manager Arsène Wenger lønn ut kontraktsperioden etter at han må forlate klubben ett år før tiden. Sum: 100 millioner kroner.

FET ETTERLØNN: Arsene Wenger blir betalt ut kontraktsperioden. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
FET ETTERLØNN: Arsene Wenger blir betalt ut kontraktsperioden. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Fredag bekreftet Arsenal at Wenger forlater klubben etter 22 år i manager-stolen, visstnok etter flere samtaler mellom klubb og manager.

- Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben kjenner jeg at det er rett tid for meg å tre av etter denne sesongen, skrev Wenger på klubbens hjemmeside.

Den engelske avisen Daily Mail mener derimot å vite at franskmannen fikk sparken, og at 68-åringen sto fast på at han ville ha sin lønn også neste år selv om han ikke leder klubben.

Aftonbladet siterer den engelske avisen på at klubbens ledelse, med eier Stan Kroenke i spissen, hadde fått nok av klubbens svake resultater. Videre skriver avisen at ettersom Wenger ikke går frivillig må Arsenal betale Wengers lønn ut franskmannens opprinnelige kontraktsperiode, som strakte seg ut neste sesong.

Det koster «The Gunners» ikke mindre enn 100 millioner kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media