KJØPE, KJØPE IKKE: Arsene Wenger har gjort Arsenal til en økonomisk suksess, men det er fem år siden siste tittel (FA-cupen) og seks år siden sist seriegull. Mange legger skylda på Wengers manglende vilje til å handle dyrt, men det kan være godt nytt for Håvard Nordtveit. Foto: AP
KJØPE, KJØPE IKKE: Arsene Wenger har gjort Arsenal til en økonomisk suksess, men det er fem år siden siste tittel (FA-cupen) og seks år siden sist seriegull. Mange legger skylda på Wengers manglende vilje til å handle dyrt, men det kan være godt nytt for Håvard Nordtveit. Foto: APVis mer

Wengers kjøpsvegring godt nytt for Nordtveit

Arsenal har kun tre midtstoppere. Det kan bety en åpen dør for det norske talentet.

|||(Dagbladet): Etter utlån til Lillestrøm og Nürnberg har Håvard Nordtveit (20) spilt samtlige treningskamper for Arsenal i sommer. Som høyreback.

- Vi bruker ham på høyrebacken for å gi ham erfaring. Han er ikke ferdig utviklet og jeg prøver å bruke ham i forskjellige posisjoner, sier Arsene Wenger til Arsenals hjemmeside.

Nordtveit spilte sentral midtbane i Nürnberg, men på lengre sikt er det ventet at han blir en spillende midtstopper for London-klubben.

Det kan imidlertid skje allerede denne sesongen, Sol Campbell, William Gallas, Mikael Silvestre og Philippe Senderos har alle forlatt klubben og etterlatt seg et krater i midtforsvaret. Laurent Koscielny er kjøpt inn, men det er fortsatt svært tynt i Arsenals bakre rekker.

I tillegg til nyinnkjøpte Kosceilny er det kun Thomas Vermaelen, Johan Djourou som primært er midtstoppere i førstelagsstallen.

Til tross for at Wenger mener Nordtveit ennå ikke er et «ferdig produkt», kan kjøpsvegringen hans føre til at nordmannen får Premier League-fotball i år.

Kontrakten til Nordtveit går ut om ett år, flere blogger som følger Arsenal tett mener Wenger kommer til å tilby nordmannen en ny kontrakt til 2013.

Etablerer Nordtveit seg i Arsenals a-stall, vanker det også penger for gamleklubben FK Haugesund. Ifølge Wikipedia betalte Arsenal 500 000 pund da de kjøpte talentet for tre år siden. Den dagen Nordtveit har spilt 40 kamper for Arsenal, har prisen gått opp til to millioner pund.

Nordtveit står med 12 U21-kamper for Norge.

PS! Det er 17 dager igjen til Premier League starter, overgangsvinduet stenger 31. august.

TALENT: Et av Norges største fotballtalenter kan få sjansen til å spille seg inn på Arsenals a-lag i år. Her fra låneoppholdet i LSK. Foto: Scanpix
TALENT: Et av Norges største fotballtalenter kan få sjansen til å spille seg inn på Arsenals a-lag i år. Her fra låneoppholdet i LSK. Foto: Scanpix Vis mer