Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wengers United-sitater var falske

Arsène Wenger sa aldri at Manchester United er en «drømmejobb».

UTEN MANAGERJOBB: Arsène Wenger har ikke ledet andre lag etter exiten fra Arsenal. Foto: NTB Scanpix
UTEN MANAGERJOBB: Arsène Wenger har ikke ledet andre lag etter exiten fra Arsenal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et sitat fra tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger har blitt omtalt i flere større medier i dag. Wenger ble sitert på følgende:

- Manchester United er en drømmejobb for hvilken som helst manager. I det minste for en manager med mot og selvtillit.

Problemet er bare at Wenger aldri har uttalt dette. Ifølge lokalavisa Manchester Evening News skal det ha vært en sosiale medier-bruker som laget de falske sitatene som har spredt seg.

The Sun, Daily Mirror, FourFourTwo og irske Independent var blant mediene som plukket opp Wenger-sitatet. De tre førstnevnte har seinere slettet artikkelen.

- Noe på gang

BeIN SPORTS hadde et stort intervju med Wenger forrige uke, men det sitatet ble aldri uttalt i løpet av intervjuet. Her er deler av det som ble sagt:

- Når du ser på Manchester United, så er de et av eksemplene på at det er potensial der, sier Wenger til beIN SPORTS og fortsetter:

- Men de har ikke funnet en kollektiv måte. Kanskje disse spillerne ikke er modne nok til å bære lagspillet i et lag som Manchester United. Det er det store spørsmålet nå. Du føler at det er noe på gang, men de ikke er klare.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

Ikke overbevist

Wenger er ikke overbevist om at dagens Manchester United-mannskap vil levere det de britiske United-legendene gjorde under Ferguson.

- Det er derfor jeg sier at når du ser dem spille, så er de ikke kandidater til å kjempe om ligatittelen. Vil de levere det Giggs, Scholes, Beckham gjorde over flere år? Personlig er jeg ikke overbevist, sier Wenger.

Franskmannen har tidligere gjort det klart at han ikke kommer til å trene en annen engelsk klubb.

- Garantert ikke. Jeg har dedikert hele livet mitt til én klubb - det ville vært vanskelig og ikke blitt tatt godt imot, uttalte han til BBC oktober i fjor.

Manchester United slapp på sin side med skrekken da Rochdale ble slått ut av Ligacupen i går etter straffesparkkonkurranse.

Mandag venter nettopp Arsenal på Old Trafford i Premier League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media