Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM 2017

Wengs gullmedalje er sporløst forsvunnet: - Jeg må på rommet å lete. Det er litt kaos

HARD KAMP: Heidi Weng måtte virkelig jobbe for sølvmedaljen i dag. Hun gikk et taktisk smart løp, og var bare en bra Lahti-sving unna å gi Marit Bjørgen kamp om VM-gullet.  Her sammen med Jessica Diggens under dagens løp . Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HARD KAMP: Heidi Weng måtte virkelig jobbe for sølvmedaljen i dag. Hun gikk et taktisk smart løp, og var bare en bra Lahti-sving unna å gi Marit Bjørgen kamp om VM-gullet.  Her sammen med Jessica Diggens under dagens løp . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Det var en lettet, sliten og fornøyd Heidi Weng som snakket med Dagbladet etter hennes siste medaljeseremoni i Lahti. To uker med blodslit har ført til to gull (stafett og sprintstafett) og sølv på dagens 30 kilometer.

At hun fikk med seg en individuell medalje smakte ekstra godt for 25-åringen:

- Det var utrolig gøy. For min del var dette en opptur. Det er noe eget å ta en individuell medalje, spesielt når sesongen har vært så bra.

Fant ikke medalje

Det er vanlig mesterskapsrutine at utøverne tar med hele medaljefangsten på den siste seremonien. Da Heidi Weng var med på Dagbladets livesending på Facebook - hang bare to av de tre medaljene hun har kapret under VM rundt halsen.

Det siste gullet var sporløst forsvunnet:

- Jeg fant ikke flere medaljer, sier Weng.

- Har du mistet den?

- Jeg har ikke mistet det, men det er litt mye rot på rommet. Jeg må på rommet for å lete. Det er litt kaos der. Derfor ble det litt sånn. Det er sånn er det å være rotete, tror jeg vi sier.

Da Dagbladet seinere oppfordret lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen til å hjelpe henne med å finne igjen Wengs medalje, begynte Heming-løperen å le:

- Det er typisk Heidi!

Hjem til kjæresten

Heidi Weng har tatt to gull- og en sølvmedalje under mesterskapet. Hun har gått samtlige seks renn - og har vært på medaljeseremonien fem ganger.

Nå lenger 25-åringen fra Ytre Enebakk hjem:

- Jeg merker på kroppen at jeg begynner å bli litt sliten. De lange dagene her tar litt på.

Weng fortsetter:

- Akkurat nå er jeg veldig lei Finland og Lahti. Jeg gleder meg til å komme hjem og slappe av.Det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er å være med kjæresten min, sier hun til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media