GLAD: Så fornøyd var Heidi Weng med egen kropp etter fjerdeplass på 10 km klassisk i NM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLAD: Så fornøyd var Heidi Weng med egen kropp etter fjerdeplass på 10 km klassisk i NM. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Heidi Weng gikk årets beste renn i NM

Wengs jubelbrøl etter fjerdeplass: - Føler jeg har gått med en ryggsekk på ryggen

Heidi Weng fikk en etterlengtet opptur på 10-kilometer i NM. Til tross for at det endte med en fjerdeplass, slapp hun jubelen løs etter målgang.

MERÅKER/OSLO: Therese Johaug var fullstendig overlegen på kvinnenes 10 kilometer som åpnet NM i Meråker.

Godt over et minutt skilte ned til lagvenninnene Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som fulgte på de nærmeste plassene bak.

Selv om Weng til slutt var den som måtte finne seg i å være utenfor pallen, var det nettopp hun som hadde det høyeste jubelbrølet da hun kom i mål. Weng brydde seg ikke særlig om plasseringen, forteller hun da Dagbladet spør om brølet etter målgang.

- Det er moro å gå like fort som Astrid, så det var egentlig det. Det var det som var veldig gøy, sier Weng.

- Følte meg skikkelig bra

For endelig virker det som ting begynner å løsne litt formmessig for Weng. Selv mener Weng at dette var første gang hun klarte å åpne litt hardere og få en god respons fra kroppen.

- Jeg føler liksom at jeg prøvde å åpne litt hardere og følte det var litt bra. De første fem kilometerne følte jeg meg skikkelig bra, så jeg tenkte jøssenavn nå … Jeg føler at kroppen har vært så tung hele år og så følte jeg plutselig at det var litt lettere, forteller Weng til Dagbladet.

Etter at trøbbelet begynte til OL i Pyeongchang har det tatt lang tid for 27-åringen å finne tilbake til seg selv. Weng fikk beskjed om å ta det med ro treningsmessig til godt utpå høsten og det var forventet at det ville ta tid for Weng å komme i form.

Har gått med ryggsekk

Likevel har det vært en tung vinter så langt for fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen. Dermed føltes det ekstra gått når kroppen endelig lystret Weng.

- Det er kanskje to renn jeg har følt det har gått litt bedre, men ellers så føler jeg har gått med en ryggsekk på ryggen under skirenn og har rett og slett følt meg skikkelig tung. Jeg prøvde liksom å gå litt fortere, men til forskjell fra hele år, hvor når jeg har blitt stiv ikke har orket mer, klarte jeg å stå helt inn og det var derfor jeg var litt fornøyd nå, forklarer Weng.

Om det betyr at Weng kan finne fram til toppformen allerede til VM er hun ikke sikker på.

- Vi får se, men jeg er i hvert fall veldig fornøyd. Så er det ikke noe å gjøre med Therese om dagen, så får vi håpe vi kan gjøre noe med det mot slutten. Det er litt kjedelig, hun må jo få litt konkurranse. Ikke fra meg ennå altså, sier en lettet og glad Weng.

Torsdag var uansett en stor opptur for Weng. Med fjerdeplassen sikret hun seg høyst trolig plass på laget til samme distanse i VM og er nå i førersetet foran Ragnhild Haga om plass på distansene 15 km med skibytte og 30 km.