Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wengs kjæreste får sjansen i Davos

Emil Iversen en av tre rekrutter med til helgens verdenscuprenn.

MED TIL DAVOS: Emil Iversen imponerte på fredagens sprint i Lillehammer, der han endte på en sjetteplass. Det var nok til å imponere landslagsledelsen, og trønderen er med i troppen som reiser helgens to verdenscuprenn i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MED TIL DAVOS: Emil Iversen imponerte på fredagens sprint i Lillehammer, der han endte på en sjetteplass. Det var nok til å imponere landslagsledelsen, og trønderen er med i troppen som reiser helgens to verdenscuprenn i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Landslagsrekruttene Ragnhild Haga og Emil Iversen, samt Mari Eide fra Team Veidekke Innlandet er blant de 26 norske langrennsutøverne som får sjansen i helgens to verdenscuprenn i Davos.

Eide og Iversen er tatt ut med tanke på sprintløpet, mens Haga kan brukes til både sprint og distanse.

Norge sender en stjernespekket tropp til Davos. Der er det 10- og 15 kilometer klassisk på programmet lørdag, mens det er sprint fri teknikk søndag. Opprinnelig skulle det ha vært gjennomført 15- og 30 kilometer klassisk langrenn på lørdagen i den sveitsiske vinterbyen, men på grunn av snømangel er løypene kortet ned.

De norske langrennsløperne gjennomførte en sterk langrennshelg i Lillehammer sist helg. Der tok de til sammen 17 av 18 mulige pallplasser.

Sprinterne samt Celine Brun-Lie lader opp til helgen i Davos, mens de øvrige uttatte befinner seg i italienske Livigno de kommende dagene fram mot rennene.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen er de to eneste tilgjengelige landslagsløperne som ikke er med til Davos. Begge har trøblet i sesonginnledningen og trener alternativt med tanke på resten av sesongen.

Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby leder verdenscupen for henholdsvis kvinner og menn etter sesongens første renn i Kuusamo og Lillehammer. (NTB)