Wengs kjæreste får sjansen i Davos

Emil Iversen en av tre rekrutter med til helgens verdenscuprenn.

MED TIL DAVOS: Emil Iversen imponerte på fredagens sprint i Lillehammer, der han endte på en sjetteplass. Det var nok til å imponere landslagsledelsen, og trønderen er med i troppen som reiser helgens to verdenscuprenn i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MED TIL DAVOS: Emil Iversen imponerte på fredagens sprint i Lillehammer, der han endte på en sjetteplass. Det var nok til å imponere landslagsledelsen, og trønderen er med i troppen som reiser helgens to verdenscuprenn i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagsrekruttene Ragnhild Haga og Emil Iversen, samt Mari Eide fra Team Veidekke Innlandet er blant de 26 norske langrennsutøverne som får sjansen i helgens to verdenscuprenn i Davos.

Eide og Iversen er tatt ut med tanke på sprintløpet, mens Haga kan brukes til både sprint og distanse.

Norge sender en stjernespekket tropp til Davos. Der er det 10- og 15 kilometer klassisk på programmet lørdag, mens det er sprint fri teknikk søndag. Opprinnelig skulle det ha vært gjennomført 15- og 30 kilometer klassisk langrenn på lørdagen i den sveitsiske vinterbyen, men på grunn av snømangel er løypene kortet ned.

De norske langrennsløperne gjennomførte en sterk langrennshelg i Lillehammer sist helg. Der tok de til sammen 17 av 18 mulige pallplasser.

Sprinterne samt Celine Brun-Lie lader opp til helgen i Davos, mens de øvrige uttatte befinner seg i italienske Livigno de kommende dagene fram mot rennene.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen er de to eneste tilgjengelige landslagsløperne som ikke er med til Davos. Begge har trøblet i sesonginnledningen og trener alternativt med tanke på resten av sesongen.

Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby leder verdenscupen for henholdsvis kvinner og menn etter sesongens første renn i Kuusamo og Lillehammer. (NTB)

TROPPEN:

Norges Skiforbund har tatt ut følgende tropp til kommende helgs verdenscuprenn i langrenn i Davos:

Kvinner:
Marit Bjørgen (Rognes), Therese Johaug (Nansen), Heidi Weng (BUL), Celine Brun-Lie (Njård), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb), Ragnhild Haga (Åsen), Maiken Caspersen Falla (Gjerdum), Martine Ek Hagen (BUL), Kathrine Harsem (Varden), Mari Eide (Øystre Slidre).

Menn:
Eirik Brandsdal (Kjelsås), Ola Vigen Hattestad (Ørje), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Anders N. Gløersen (Rustad), Tomas Northug (Strindheim), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Petter Northug (Strindheim), Sjur Røthe (Voss), Chris Jespersen (Korlevoll-Odda), Didrik Tønseth (Byåsen), Simen Håkon Østensen (Fossum), Eldar Rønning (Skogn), Pål Golberg (Gol), Niklas Dyrhaug (Tydal), Emil Iversen (Varden).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer