Heidi Weng

Wengs ukjente drama: - Har haugevis med blåmerker og vondt i ryggen

Heidi Weng fikk ingen god avslutning på verdenscupsesongen. Et fall og påfølgende krasj gjør at Weng er mørbanket.

FORSLÅTT: Heidi Weng fikk ingen god avslutning på sesongen i Québec da hun slo seg kraftig på gårsdagens fellesstart i den kanadiske provinshovedstaden Québec. Foto: Martin Ouellet-Diotte / AFP / NTB scanpix
FORSLÅTT: Heidi Weng fikk ingen god avslutning på sesongen i Québec da hun slo seg kraftig på gårsdagens fellesstart i den kanadiske provinshovedstaden Québec. Foto: Martin Ouellet-Diotte / AFP / NTB scanpixVis mer

QUÉBEC (Dagbladet): Sesongen avsluttet på mange måter på samme måte som hele sesongen har utspilt seg for Heidi Weng.

Der Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug kunne juble for pallplass i minitouren og hver sin pokal i total- og distanseverdenscupen, ble det bare en 20. plass for Heidi Weng, som har vunnet nettopp de pokalene de siste to sesongene.

- I dag følte jeg at jeg hadde litt håpløst utgangspunkt. Jeg gikk mye alene og var akkurat litt foran en gruppe og hadde langt fram til neste. Når det er så mye vind, blir det litt kjørt, forklarer Weng.

Ble kjørt ned

I den kanadiske provinshovedstaden hadde Weng igjen ikke hellet med seg. Etter å ha akkurat havnet utenfor de 30 som fikk gå sprintheatene, startet hun langt bak i feltet på fellesstarten lørdag. I den første nedoverkjøringen gikk Weng over ende, før hun ble kjørt på av en annen utøver.

- I går følte jeg meg kjempebra, men først hadde jeg et fall og når jeg reiste meg opp var det noen som krasjet inn i meg igjen. Da er det kjørt, det er veldig kjedelig. De siste 4,3 kilometerne gikk jeg nesten like fort som de tre i front, så det sier litt om hvor bra det egentlig var, forteller 27-åringen til Dagbladet.

Weng anslår at hun tapte 35 sekunder på fallet og påkjøringen. Krasjen med den andre utøveren ødela ikke bare helgens konkurranser, men ga Weng i tillegg en skikkelig trøkk. Hun forteller til Dagbladet at hun har store blåmerker på ene låret, begge knærne, ei skulder og på ryggen dagen etter.

- Det hadde holdt med et fall og ikke bli kjørt ned gang nummer to. Kroppen ser ikke ut. Jeg har haugevis med blåmerker og vondt i ryggen, forteller Weng før hun peker ut stedene det er blått.

Dårligste sesong

Totalt sett har sesongen vært en rekke med skuffelser for den dobbelte verdenscupvinneren. Til slutt i verdenscupen ble hun bare nummer 16 totalt. Det er det dårligste resultatet hun har sammenlagt siden hun var 19 år gammel i 2010/11-sesongen.

- Det er litt kjipt og det har vært veldig mye stang ut. Det har ikke vært min sesong i det hele tatt. Når du endelig føler deg bra er det noe annet som skjer, så det skal ikke være mitt år i det hele tatt dette året. Jeg syntes jeg fortjente enn opptur i går, sier Weng.

Likevel klarer Weng å se noe positivt i måten hun har funnet litt ut av ting de siste ukene. I Falun forrige helg gikk hun vinterens beste renn da hun lenge kjempet om en pallplass og til slutt ble nummer fem.

- Både her og i Falun har jeg følt meg på mitt beste i hele år. Om det ikke hadde vært for fallet i går, så tror jeg at jeg hadde hatt et kjempebra utgangspunkt i dag, og jeg må ta med meg at jeg hadde en god dag i går og det samme i dag.

Weng forteller at hun gjerne skulle sett at sesongen fortsatte litt til, nå som hodet og form begynner å komme på plass. 27-åringen har ingen planer om å la årets sesong være slutten på visa om Heidi Wengs karriere.

- Man kan jo ikke gi seg på bunn. Det blir for dumt, men jeg skal innrømme at det har vært en blodtøff sesong, sier hun.