Werder Bremen vil kjøpe Vålerenga

OSLO/BERLIN (Dagbladet): Den tyske storklubben Werder Bremen ønsker å kjøpe Vålerenga. De to klubbene har snakket sammen i hele vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at det har vært samtaler mellom klubbene. De ønsker nå å komme hit for å forhandle, men vi har parkert saken midlertidig av ulike årsaker, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Siem er svært forsiktig med å snakke om innholdet i en eventuell avtale med tysklandsklubben.

- Vi er også i dialog med flere klubber, og timingen for at denne nyheten nå kommer ut, er veldig dårlig for oss. Åpenheten hindrer den roen vi føler oss avhengige av på dette stadiet.

50/50

Bremen, derimot, er mer åpne om hva en eventuell handel vil innebære for de to klubbene. Via mediadirektør Tino Polster lettet klubbledelsen på sløret rundt oppkjøpsplanene. Initiativet kom opprinnelig fra Vålerenga.

- Werder Bremen sikrer seg eklusive rettigheter til å sikre seg mulige VIF-spillere og får hjelp til talentspeiding når det gjelder andre mulige norske talenter som kan være interessante for Bremen-klubben. For å finansiere dette, kjøper Werder andeler i VIF, sier Polster til Dagbladet.

Han vil ikke si hvor mye de må betale for Vålerenga, men bekrefter at det gjelder kjøp for et sjusifret beløp i euro. Etter dagens kurs vil det si minimum åtte millioner kroner. Trolig er beløpet mye høyere.

- Sjansene for at vi kjøper Vålerenga er 50/50, men ingen avgjørelser er foreløpig tatt, sier Polster.

Ny modell

Vålerenga-investorene Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle har signalisert at de gjerne vil selge seg ut av klubben etter at de trakk seg fra styret tidligere i vinter.

- Dette har overhodet ingenting med aksjene til Mæle og Spetalen å gjøre. Dette er en helt ny modell som er tuftet på ønsket om å gjøre Vålerenga til en bedre fotballklubb, sier direktør Siem.

Bremen-ledelsen er begeistret for Siems planer.

- Modellen som VIF har foreslått, er meget interessant, men innebærer en «betydelig» investering med både sjanser og risiko for Werder. Det første som nå skal gjøres de neste ukene er at vi får utredet de juridiske sider ved modellen, om den er rettslig gjennomførbar, sier mediedirektør Polster.

Så langt han vet, er den tidligere ikke forsøkt blant tyske Bundesligaklubber.

- Dernest vil vi selvfølgelig vurdere de sportslige perspektivene, om det er talenter i Vålerenga og ellers i Norge som kan være interessante for oss. Her er det også flere forhold som kommer i betraktning - om aktuelle spillere finnes og hvor raskt og enkelt de eventuelt kan komme. I øyeblikket har vi ingen konkrete navn i kikkerten, sier Polster.

Pengevansker

- Dersom de juridiske, finansielle og sportslige konklusjonene blir positive, er neste skritt at vår sportsdirektør Klaus Allofs reiser til Oslo for å ta klubben i øyensyn, fortsetter Polster.

Det som til sjuende og sist kan stoppe Werder Bremens oppkjøpsplaner, er den forverrede økonomiske situasjonen for mediekonsernet Kirch med betalingskanalen Premiere, som har rettighetene til å sende både Bundesligakampene og Champions League-kampene live i denne sesongen. Premiere går nå med milliardtap, og hele Kirch-konsernet skjelver. Nå har de stanset pengeoverføringene til ligaklubbene.

- Dette kan bety millioner euro i inntektstap for klubbene. Selv om Werder Bremen er en klubb med en solid økonomi, gjør denne usikkerheten om TV-inntektene det vanskeligere enn før å satse med nyinvesteringer.

  • Werder ligger i øyeblikket på 7. plass på tabellen. Klubben har en nær tilknytning til både politikk og næringsliv i Bremen, og er nok en av de mest solide i Bundesligaen.
ATTRAKTIV: Pa Modou Kah (t.h.) representerer talentet som gjør Werder Bremen interessert i å kjøpe seg inn i Vålerenga. Werder er tilbudt å kjøpe seg inn i klubben, mot at de får tilbake eksklusive rettigheter på Vålerengas talenter. Her jubler Kah og Kjetil Rekdal etter en scoring mot Start.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer