Werder Bremen vintermester i Tyskland

Hamburg på nedrykksplass.

En sen scoring sørget for at Werder Bremen vant 2-1 over Wolfsburg og overvintrer på førsteplass i tysk Bundesliga.

Etter at Schalke vant 1-0 over Arminia Bielefeld lørdag, var Werder Bremen avhengig av seier i søndagens oppgjør for å kunne feire jul på tabelltoppen. Og Miroslav Klose og co. innfridde.

Daniel Jensen brassesparket inn 1-0 etter 17 minutter, og kampen kunne vært avgjort i første omgang. Ti minutter før pause fikk Werder straffespark. Brasilianske Diego ble lagt ned og tok selv straffen som smalt i stolperoten og ut.

Lagene gikk i stedet til pause på stillingen 1-1 etter at Isaac Boakye lobbet inn utligningen i det 41 minutt.

Naldo skulle likevel bli dagens mann.

Etter 68 minutter testet han Simon Jentzsch med et frispark, men forsøket var ikke godt nok. Naldo fikk muligheten igjen etter 86 minutter, og denne gangen satt frisparket der det skulle. Hans sjette mål for sesongen.

2-1 betyr at Werder tok over tabelltoppen på målforskjell. I ti av de tolv siste sesongene har det laget som ledet serien ved vinterpausen stukket av med seriemesterskapet.

Leverkusen overlegne

På Westfalen stadion ble hjemmelaget Borussia Dortmund utspilt av Leverkusen.

Andrej Voronin scoret fortjent 1-0 etter 24 minutter. I annen omgang doblet innbytter Stefan Kiessling ledelsen. Hjemmelaget slo tilbake ved Martin Amedick noen minutter før slutt, men var i realiteten sjanseløse på eget gress.

JULESTEMNING: Matchvinner Naldo og de andre Bremen-spillerne kledde seg i nissekostymer etter 2-1-seieren over Wolfsburg. Foto: REUTERS
JULESTEMNING: Matchvinner Naldo og de andre Bremen-spillerne kledde seg i nissekostymer etter 2-1-seieren over Wolfsburg. Foto: REUTERS Vis mer

Tapet vil føre til økt press på Dortmund-manager Bert van Marwijk. Han har allerede sagt at denne sesongen blir hans siste i klubben, men nå spørs det om hans stilling ikke vurderes i løpet av vinterpausen.

Mainz ligger helt på bunnen av tabellen med 11 poeng. Hamburg, som er det eneste lag som aldri har rykket ned fra Bundesliga, ligger nest sist med 13. Det kan dermed bli en historisk sesong for det tradisjonsrike laget.

(NTB)