Werder med bud på Carew

Lyon krever 5 millioner euro.

(Dagbladet.no): Søndag skrev det tyske fotballmagasinet Kicker at John Carew jaktes av Werder Bremen. Nå har den tyske serielederen fakset over et bud på nordmannen.

Men tyskerne vegrer seg for å betale de fem millioner euroene - drøye 42 millioner norske kroner - som Lyon krever for å slippe ham.

- Summen som er anslått er for høy, forklarer sportsdirektør Klaus Allofs til Kreiszeitung.

Derfor er det trolig for å legge press på Lyon at Allofs samtidig uttaler at de har kontakt med «to, tre andre kandidater».

- Vi avventer nå en tilbakemelding på budet, sier han.

Fotballmagasinet Goal skriver også at Hamburg snuste på Carew før nyttår, men at overgangen strandet med Lyons krav på 7,6 millioner euro - rundt 63,5 millioner kroner.

Kjenner til budet

Da Carew kom fra Besiktas til Lyon sommeren 2005, punget franskmennene ut med 60,9 millioner kroner. Werder Bremen har lenge ønsket seg nordmannens tjenester, ifølge Goal allerede før Valencia hentet ham fra Rosenborg.

KLUBBNOMADE: John Carew har spilt for både Valencia, Roma, Besiktas og Lyon. Nå er han på vei til Werder Bremen - men tyskerne vegrer seg for å betale fem millioner euro, som Lyon krever. Foto: AP
KLUBBNOMADE: John Carew har spilt for både Valencia, Roma, Besiktas og Lyon. Nå er han på vei til Werder Bremen - men tyskerne vegrer seg for å betale fem millioner euro, som Lyon krever. Foto: AP Vis mer

Men Carews storspill tiltrakk seg andre storklubber med større finansielle muskler enn Werder, som måtte se ham forsvinne til Spania.

Nå skal det stå bedre til med økonomien i den tyske storklubben - men fem millioner euro synes de tydeligvis er for mye.

Carews årslønn i Lyon skal ligge på rundt 35 millioner kroner.

Carews agent Per A. Flod er lite snakkesalig da Dagbladet.no ringer, men bekrefter at han kjenner til budet fra Werder Bremen.

- Dette er ikke nytt for meg, nei.

- Hva tenker Carew om en overgang til Tyskland?

- Jeg kommenterer ikke overganger. Jeg kan ikke holde på sånn, jeg får 100 telefoner så fort én ting har skjedd. Jeg vil ikke si noe om sånne saker før det foreligger noe konkret.

- Men et bud er da konkret nok?

Werder med bud på Carew

- Som sagt, jeg kommenterer ikke sånne saker, sier Flod.

Fansen krysser fingrer

Werder Bremen har i likhet med Lyon spilt Champions League i høst, og ble nummer tre i sin gruppe bak Chelsea og Barcelona. Det betyr UEFA-cupspill, og der har Carew lov til å spille, selv om han allerede har spilt europacupfotball for Lyon.

På Werder Bremens offisielle diskusjonsforum koker debatten om Carew - og fansen krysser fingrene for at overgangen går i orden.

«Carew til Werder ville vært en drøm!» skriver en supporter.

«Jeg vet ikke hvor godt han har spilt den siste tiden, men det jeg har sett av ham tidligere tyder på at han er ekstremt god» skriver en annen.

<B>ØNSKER CAREW</B>: Om Carew drar til Werder, blir han lagkamerat med blant andre de tyske landslagsspillerne Miroslav Klose, Per Mertesacker, Tim Borowski og Torsten Frings.