BEKLAGET: Wesley Sneijder ante ikke at markeringen for de to drepte engelskmennene Christopher Loftus og Kevin Speight fant sted denne helga. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL/NTB Scanpix
BEKLAGET: Wesley Sneijder ante ikke at markeringen for de to drepte engelskmennene Christopher Loftus og Kevin Speight fant sted denne helga. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL/NTB ScanpixVis mer

Wesley Sneijder reklamerte for knivsett: Ante ikke hvor dårlig timingen var

Verst tenkelig tidspunkt.

(Dagbladet): Det er 15 år siden Leeds-supporterne Christopher Loftus og Kevin Speight ble knivstukket og drept i Istanbul.

Hendelsen skjedde i forkant av fotballkampen mellom Leeds og Galatasaray i UEFA-cupens semifinale i 2000.

Den grufulle hendelsen skal markeres i kveld av Leeds.

Derfor var timingen i beste fall dårlig da Galatasaray-spiller Wesley Sneijder bestemte seg for å benytte sosiale medier til å reklamere for et knivsett.

- Endelig, mitt Galatasaray-knivsett er nå tilgjengelig, skrev fotballstjernen på Twitter.

Beklaget Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og Sneijder fjernet raskt meldingen da han skjønte hva han hadde gjort.

Etterpå kom nederlenderen også med en beklagelse til klubben via Twitter. Du kan lese den i høyremargen.

- Det ville vært skuffende å se dette på hvilken som helst dag, men særlig denne helga når vi har planlagt flere markeringer av respekt for fansen som dro for å se favorittlaget spille og aldri kom hjem, sier en talsmann for Leeds ifølge The Guardian.

Fem dømt Gjerningsmannen Ali Umit Demir ble dømt til 15 års fengsel for drapene, og fire andre menn fikk også fengselsstraffer i forbindelse med saken.

Advokaten til Demirsa i retten at engelskmennene framprovoserte angrepet ved å misbruke det tyrkiske flagget.