NEKTET Å GI OPP: Dommer Michael Oliver hadde allerede vist ut én West Bromwich-spiller da Jara satte inn en villmannstakling nede ved hjørneflagget da kampen var en halvtime gammel. Dermed hadde ikke mannen i svart annet valg enn å dra opp det røde kortet for annen gang. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
NEKTET Å GI OPP: Dommer Michael Oliver hadde allerede vist ut én West Bromwich-spiller da Jara satte inn en villmannstakling nede ved hjørneflagget da kampen var en halvtime gammel. Dermed hadde ikke mannen i svart annet valg enn å dra opp det røde kortet for annen gang. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

West Brom nær bragd med ni mann i én time

Rystet Blackpool til det siste.

||| Blackpool - West Bromwich 2-1

(Dagbladet): West Bromwich har yppet seg kraftig i bortekamper mot Premier League-giganter som Arsenal og Manchester United denne høsten.

Tre poeng borte mot Blackpool i kveld virket dermed som en høyst overkommelig oppgave.

Men det var før gjestene ble redusert til 10 mann og fikk straffe imot etter ti minutter - og i hvert fall før mann nummer to fikk marsjorde 20 minutter senere.

Med ni mann mot Blackpools 11 i over en time, og 0-1 i fleisen, hadde West Bromwich et fjell på størrelse med Mount Everest å bestige om det skulle bli poeng. Og utrolig nok var de ikke langt unna å greie det.

- Da de fikk to mann utvist ble det enda tøffere for oss. Når vi spiller 11 mot 11 er vi gode, men det er enda hardere mot ni spillere, mener Charlie Adam, som sendte Blackpool foran på straffespark.

Ga gjestene håp
En kamp som virket fullstendig kjørt etter Luke Varneys 2-0-scoring etter drøye timen våknet plutselig til liv da Youssouf Mulumbu reduserte fem minutter før slutt.

Kongoleseren kjørte tre, fire overstegsfinter før han fikk halvmeteren han trengte på å skru ballen inn i det lengste hjørnet.

Scoringen så ut til å gjøre hjemmelaget svært nervøse, for det ville selvsagt vært uhyre pinlig å spille en time fotball med to mann mer uten å vinne - særlig når man ledet 2-0 underveis.

2-0: Luke Varney sklir inn det mange trodde var målet som drepte all spenning. Men den gang ei... Foto: REUTERS/Nigel Roddis
2-0: Luke Varney sklir inn det mange trodde var målet som drepte all spenning. Men den gang ei... Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

West Bromwich fikk derimot blod på tann, og kjørte alle mann til pumpene for å få med seg det ene poenget hjem. Og de skapte nok sjanser til å klare det:

To minutter etter reduseringen headet Paul Scharner like utenfor på en dødball. Og på en ny dødball i det 90. minutt, der samtlige mann med unntak av West Brom-keeper Scott Carson og frisparkleggeren sto i en mølje innenfor Blackpools 16-meter, fikk Steven Reid en eventyrlig mulighet da ballen falt ned i beina hans på 10 meter.

Men han stresset for mye og blåste ballen høyt over. Reprisene viste også at en av lagkameratene hans, som definitivt var involvert i spillet, sto i klar offside uten at linjemannen markerte.

Holdt fansen på pinebenken
Blackpool hadde selvsagt også flere enorme sjanser til å øke ledelsen, slik West Bromwich gamblet framover. Men det ble med de to målene fra Charlie Adam og Luke Varney - og det holdt akkurat.

Hjemmefansen - som ropte «off, off, off» så godt som hver eneste gang en West Bromwich-spiller gikk til i ei takling - kunne trekke et lettelsens sukk da dommeren blåste av fem minutter på overtid.

Den første utvisningen på Bloomfield Road i kveld var av det tvilsomme slaget:

Pablo Ibanez så ut til å obstruere Dudley Campbell innenfor 16-meteren, men hadde også en arm rundt Blackpool-spilleren. Dommeren mente forseelsen både kvalifiserte til straffe og at Campbell ble fratatt en opplagt scoringssjanse. Dermed rødt kort for Ibanez, og Adam satte straffesparket i mål med et nødskrik.

Det røde kortet etter 30 minutter var mer udiskutabelt:

Jara Gonzalo ble altfor heit i topplokket og satte inn en meningsløs tofotstakling helt nede ved hjørneflagget - av typen dommere er nødt til å slå hardt ned på.

SKJØNTE LITE: Pablo Ibanez ble strengt utvist etter bare 10 minutter. Foto: AP Photo/Tim Hales
SKJØNTE LITE: Pablo Ibanez ble strengt utvist etter bare 10 minutter. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

Der og da trodde nok de fleste at kampen var kjørt.

Men West Bromwichs gjenværende ni krigere viste et stort fotballhjerte og engelsk fightervilje på sitt aller beste.

Det er i hvert fall noe å ta med seg hjem til Hawthornes, selv om de endte uten poeng. 

Både Blackpool og West Bromwich har uansett fått en oppløftende start på sesongen, de to nederlagsdømte lagene ligger på henholdsvis 9. og 6. plass når 10 runder er unnagjort.

Blackpool-manager Ian Holloway satt med blandede følelser etter kampen, tross sesongens første hjemmeseier. Han kunne ønske dommeren hadde nøyd seg med gult da Ibanez ble utvist.

- Jeg ville foretrukket gult kort og straffe. Det var et flott angrep, sannsynligvis det beste i hele kampen, og en strålende pasning fra Charlie til DJ Campbell, som vendte vekk motspilleren. Men var det virkelig rødt kort? Jeg synes det ødela mye av kampen, sier han.

MISBRUKTE SJANSE: Jerome Thomas fortviler etter å ha misbrukt en sjanse til å redusere til 1-2 tidlig i 2. omgang. Reduseringen skulle til slutt komme, men utlikningen kom aldri. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
MISBRUKTE SJANSE: Jerome Thomas fortviler etter å ha misbrukt en sjanse til å redusere til 1-2 tidlig i 2. omgang. Reduseringen skulle til slutt komme, men utlikningen kom aldri. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer