West Bromwich til Premier League

Klarte 1-1 mot Southampton.

West Bromwich klarte 1-1 hjemme mot Southampton og sikret med det opprykk til engelsk fotballs gjeveste serie. Bare den villeste teori kan frata dem den æren.

Med bare én kamp igjen å spille kan ikke West Bromwich unngå å ta én av de to første plassene som gir direkte opprykk. WBAs Chris Brunt laget den forløsende 1-1-scoringen seks minutter før full tid.

For at WBA ikke skal greie det, må de tape for QPR, samtidig som Hull må slå Ipswich. Da får WBA og Hull like mange poeng. Men WBA har et krystallklart forsprang i og med at de har 12 måls bedre målforskjell enn Hull.

West Bromwich rykket sist ned til mesterskapsserien etter 2005/6-sesongen. Før det spilte de tre sesonger i eliteserien.


(NTB)

RYKKER OPP: West Bromwich Albion, her ved Kevin Phillips, er så godt som sikret en plass i eliteserien neste sesong, etter kveldens 1-1 mot Southampton. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX
RYKKER OPP: West Bromwich Albion, her ved Kevin Phillips, er så godt som sikret en plass i eliteserien neste sesong, etter kveldens 1-1 mot Southampton. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX Vis mer
West Bromwich til Premier League