West Ham: - Vi er enige om Soma

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): - Vi har avtalt en overgangssum for Ragnvald Soma, sier West Ham-manager Harry Redknapp til Dagbladet.no. Det bekrefter også Bryne i ettermiddag.

Soma, Bryne og proffagent Gunnar-Martin Kjenner reiste til London i går, og nå viser det seg at overgangssummen var klar seint i går kveld.

- Vi kom fram til en sum og et kontraktsforslag. Vi er i hvert fall veldig nær. Resten får stå for Redknapps regning, sier Bryne-leder Svein Bergstad til Dagbladet.no.

Han har tidligere ikke fortalt at klubbene er enige om en pris for stortalentet, fordi enkelte punkter ikke er ferdigforhandlet.

- Det er bare detaljer som gjenstår. Men jeg tror alt er klart i kveld, sier Bryne-lederen.

Ragnvald Soma sitter i ettermiddag fortsatt i samtaler med West Ham om lønn. Hvis han og Kjenner godtar de personlige betingelsene er mye gjort.

- Det står nok på Somas kontrakt. Og etter hva jeg forstår skal ikke det være noe problem. Engelske klubber lønner bedre enn italienske, sier Bergstad.

Soma ble også enig med Perugia om personlige betingelser før avtalen falt i fisk. I West er situasjonen en annen: Klubben er rik etter salget av Rio Ferdinand (240 mill. kroner).

Manager Harry Redknapp var både kjøpelysten og glad i dag. Han uttalte seg med begeistring om det han kaller sitt siste kjøp.

- Vi har avtalt overgangssum, vi har nå begynt samtaler om personlig kontrakt med Soma og og agent Kjenner, sier Redknapp.

Trolig betaler West Ham omlag 28 millioner kroner for Soma. I tillegg kjøpte klubben også skotske Christian Dailly fra Blackburn for 65 millioner kroner i dag.

- Jeg har sett Soma i aksjon og vurderer han høyt som spiller. Han er talentfull, som mange andre spillere fra Skandinavia, sier Redknapp til Dagbladet.no.