Premier League-laget West Ham i hardt vær:

West Ham anklages for kjønnsdiskriminering: - De prøver å sulte oss

Formannen for damelaget har levert en formell klage.

ANKLAGES FOR KJØNNSDISKRIMINERING: Formannen i West Hams damelag har levert en formell klage til FA, etter det han mener er kjønssdiskriminering. Foto: Kevin Quigley/Daily Mail
ANKLAGES FOR KJØNNSDISKRIMINERING: Formannen i West Hams damelag har levert en formell klage til FA, etter det han mener er kjønssdiskriminering. Foto: Kevin Quigley/Daily Mail Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Premier League-laget West Ham har ikke akkurat hatt en forrykende start på sesongen i serien, der de ligger som nummer 18 med fire poeng etter sju kamper.

Nå kan det se ut som det blir litt verre, etter at formannen for West Hams damelag, Stephen Hunt, anklager klubben for brudd på Football Associations (FA) diskrimineringslover

Hunt har nå levert en formell klage til FA etter måneder med krangling over økonomisk støtte og fasiliteter. Det skriver BBC.

- West Ham må bli bøtelagt til de starter å oppføre seg som en klubb i det 21. århundret, sier Hunt til BBC sport.

Får ikke bruke treningsanlegget

Ifølge formannen har West Ham stoppet damelaget i å finne sine egne sponsorer, noe damelaget sårt trenger etter at spillerne måtte kjøpe sine egne drakter.

Damelaget skal ha blitt lovet en sjekk som skulle dekke draktkjøpene, men pengene har ikke kommet. Nå skal Premier League-klubben også ha sluttet å svare på e-poster.

MÅTTE KJØPE SINE EGNE DRAKTER: West Hams damelag skal ha måttet kjøpe sine egne drakter, og får ikke støtte av klubben slik de skal ha blitt lovet. Her er West Hams Amy Cooper mot Tottenham Hotspur-spiller Riana Soobadoo. Foto: Kieran Galvin/REX/Shutterstock
MÅTTE KJØPE SINE EGNE DRAKTER: West Hams damelag skal ha måttet kjøpe sine egne drakter, og får ikke støtte av klubben slik de skal ha blitt lovet. Her er West Hams Amy Cooper mot Tottenham Hotspur-spiller Riana Soobadoo. Foto: Kieran Galvin/REX/Shutterstock Vis mer

West Hams kvinnelag spiller i FA Women's Premier League Southern Division, som er det tredje nivået på damesiden.

Ifølge Hunt får ikke laget trene på treningsanlegget til West Ham, og trener «ved siden av veien».

- De prøver å sulte oss

I tillegg til å ha måttet kjøpe sine egne drakter, får ikke laget dekket fysio eller en buss som tar dem til kamper. De spiller også i forrige sesongs hjemmedrakt med navn til tidligere spillere krysset ut på ryggen.

Hunt sier til kanalen at han mener West Ham har brutt alle målene i FA for å fremme likestilling og grasrotfotballen på alle nivået, og sier det er seniorene i West Ham som ønsker å stoppe veksten og utviklingen til West Ham-damene.

- Det er hinsides forsømmelse, de prøver å sulte oss av noen form for finansiering, sier formannen.

Vil ta over damelaget

I en pressemelding sier West Ham at de er dedikerte når det gjelder i likestilling i sporten, men at samarbeidet med damelaget ikke har fungert.

- Den daglige ledelsen av West Ham United Ladies FC ble for en stund siden overført til en tredjepart, og dessverre er dette en ordning som rett og slett ikke har fungert, skriver klubben.

Videre skriver klubben at de har jobbet med planer om å ta over damelaget, og etter Hunts utbrudd vil de nå forsøke å gjøre dette så snart som mulig.

- Vi vil selvsagt forsøke å opprettholde dagens støtteapparat der det er mulig, og gi dem best mulig støtte og ledelse framover, står det i uttalelsen.

Selv om klubben vil forsøke å beholde støtteapparatet, kan det bli uten Hunt. For i uttalelsen til klubben står det at Hunt har nektet å følge West Hams prinsipper i hele sin periode som leder, og skal ved en rekke anledninger ha truet klubben.

Det benekter formannen, men sier at han gledelig gir fra seg ansvaret for damelaget, dersom han får garantier for at damene er beskyttet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer