Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Nordtveit fikk 34 millioner i sluttpakke i West Ham

- West Ham betalte 39 millioner for å bli kvitt Nordtveit

Landslagsstopper Håvard Nordtveit fikk en gigantisk sluttpakke da han gikk fra West Ham til Hoffenheim i fjor sommer, skriver VG.

SOLID SLUTTPAKKE: Håvard Nordtveit skal ha fått en pen sum for å forlate West Ham til fordel for Hoffenheim. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SOLID SLUTTPAKKE: Håvard Nordtveit skal ha fått en pen sum for å forlate West Ham til fordel for Hoffenheim. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dokumenter i datalekkasjen Football Leaks som avslører de store summene som tilfalt Nordtveit og agenten hans, Jim Solbakken, da overgangen tilbake til tysk fotball gikk i boks.

Nordtveit måtte godta en betydelig lønnsreduksjon i sin nye klubb, men fikk til gjengjeld en solid kompensasjon fra West Ham. Midtstopperen fikk ifølge dokumentene utbetalt 34 millioner kroner, som skal tilsvare én årslønn.

- Jeg diskuterer ikke personlige ting, sier Nordtveit til VG om opplysningene.

Agent Solbakken skal ha fått 4,8 millioner kroner for å sørge for at overgangen til Hoffenheim ble fullført. Den tyske klubben betalte på sin side om lag 77 millioner kroner for å hente Nordtveit fra West Ham, som hadde hentet han gratis fra Borussia Mönchengladbach året før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!