West Ham briljerte og ydmyket tafatt Liverpool

Dominerte på hjemmebane.

 1-0  Winston Reid sendte West Ham opp i ledelsen med et hodestøt mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix
1-0 Winston Reid sendte West Ham opp i ledelsen med et hodestøt mot Liverpool. Foto: NTB ScanpixVis mer

West Ham - Liverpool 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Etter en elendig kamp mot Aston Villa forrige helg og en heldig seier mot Ludogorets i Champions League i midtuka, skulle Liverpool reise kjerringa mot West Ham.

Slik gikk det absolutt ikke.

- Liverpool-fansen bør være meget bekymret. De ser ikke ut som de har gjort tidligere, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i Premier League-studioet.

 REDUSERTE:  Raheem Sterling fortsatte storspillet for Liverpool, men det hjalp så lite mot West Ham. Foto: NTB Scanpix
REDUSERTE: Raheem Sterling fortsatte storspillet for Liverpool, men det hjalp så lite mot West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

London-laget var nådeløse og hadde gitt Liverpool to i sekken da seks minutter var spilt.  Først stanget Reid inn 1-0 målet etter 75 sekunder før Sakho chippet ballen iskaldt i mål fem minutter seinere bak en sjanseløs Mignolet.

Og Liverpool reiste seg ikke etter West Hams pangåpning. Hjemmelaget fortsatte å kjøre på og kunne fort ha ledet 3-0 før Liverpool våknet.

- Vi jobbet knallhardt og fikk betalt for det.  Vi er et vanskelig lag å spille mot. Dette resultatet var massivt for oss, sier Stewart Downing til BBC.

Sterling-show Det hjelper å ha Englands største talent - Raheem Sterling i stallen. I kveld viste han seg fram igjen.

Det hele startet da Mario Balotelli dempet en lang ball inne i boksen og ladet kanonen. Ballen gikk i et West Ham-bein og ut igjen i feltet.

Der kom Sterling stormende og banket ballen i mål fra femten meter.

 SJANSELØS:  Mignolet ser på mens Reid stanger West Ham i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
SJANSELØS: Mignolet ser på mens Reid stanger West Ham i ledelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kampen levde igjen.

Friske Det ble en svært frisk andre omgang på Boleyn Ground. Liverpool sendte mange framover - og West Ham var flinke til å ta overgangene de fikk.

Både Valencia og Sterling hadde vært sin store sjanse, men det ville seg ikke for noen av dem.

Etter vært som kampen ebbet ut mot nitti, tok Liverpool over mer og mer av initiativet. Fabio Borini var nære  da han forsøkte å curle en ball i lengste  hjørnet.

Men som mot Aston Villa greide ikke Liverpool å få det store presset.  I stedet var det hjemmelaget som punkterte kampen da Amalfitano avsluttet en herlig kontring med å pirke ballen i mål.


Et nytt tap for laget fra Beatles-byen, som har tre tap og to seiere på fem kamper i Premier League.
 
- Jeg er skuffet over den dårlige starten på kampen. Vi viste aldri det Liverpool er kjent for. Vi svarte godt på den dårlige starten, men gjorde for mange feil. Vi var ikke i nærheten av det nivået vi skal være på, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til BBC etter kampen.