West Ham byr på Ljungberg

Kan få kamp av Juventus og AC Milan.

(Dagbladet.no:) I helga ble det kjent at Arsenal skal være villig til å selge Fredrik Ljungberg (29), dersom et fett nok tilbud finner veien til Emirates Stadium.

West Ham har slitt kraftig denne sesongen, og er veldig sultne på spillermarkedet som åpnet i januar.

Klubben har nå plukket ut Ljungberg, og ifølge The Independent leverte klubben inn et bud på svensken i går kveld.Svenske Expressen melder at også AC Milan og Juventus ønsker seg tjenestene til Ljungberg.

- Ingen kommentar, og henviser bare til Arsenal, sier agent Roger Ljung.

Nederlansk erstatter?

Arsene Wenger skal allerede ha plukket ut hvem han ønsker seg som erstatter for Ljungberg, som har vært svært skadeforfulgt. Svensken har bare spilt 14 kamper for Gunners denne sesongen.

Arsenal-manageren har latt seg imponere av Ajax-spilleren Ryan Babel. 20-åringen er interessert, men Ajax vil beholde ham ut sesongen.

Ifølge Nederland-trenerer Marco van Basten har Babel potensiale til å bli «en ny Thierry Henry».

ARSENAL KAN VELGE PENGENE: West Ham ønsker Fredrik Ljungberg, og Arsenal kan være villig til å selge. Foto: AP
ARSENAL KAN VELGE PENGENE: West Ham ønsker Fredrik Ljungberg, og Arsenal kan være villig til å selge. Foto: AP Vis mer

Hvis West Ham får tak i Ljungberg, dropper de Shaun Wright-Phillips, som de også har vært interessert i.

Østlondonerne har penger tilgjengelig og er trygge på at de skal klare å tilfredsstille de personlige betingelsene Ljungberg ønsker - som kan bety at han får hele 850 000 kroner i uka.

Det som kan spenne bein på en slik overgang, selv om klubbene blir enige, er at Ljungberg neppe er interessert i å spille i nest øverste divisjon. West Ham ligger tredje sist nå, men håper at nyinnkjøpte spillere skal løfte dem oppover på tabellen.

To kjøp allerede

I går kveld ble det også Nigel Quashie klar for West Ham. Han kommer fra West Bromwich, og koster klubben i utgangspunktet drøye 21 millioner kroner.

Dette er klubbens andre kjøp siden Alan Curbishley tok over som manager.

- Nigel kommer hit, akkurat som Luis Boa Morte, vel vitende om plasseringen vår i Premier League. Men de er som oss overbevist om at vi skal klatre bort fra bunnlagene, sier Curbishley ifølge Sky Sports.

Den nye styreformannen i West Ham, islendingen Eggert Magnusson, lovte at det ville bli penger tilgjengelig i overgangsvinduet.

Andre spillere som står på ønskelista til West Ham er Alexei Smertin (Dymano Moskva), Talal Ben Haim (Bolton) og Mark Viduka (Middlesbrough).

PÅ VEI BORT? Fredrik Ljunberg kan ha spilt sin siste kamp for Arsenal.