SENKER PRISENE: West Ham er første Premier League-klubb som velger å sette ned billettprisene etter at den nye TV-avtalen er i boks. Foto: EPA/PETER POWELL
SENKER PRISENE: West Ham er første Premier League-klubb som velger å sette ned billettprisene etter at den nye TV-avtalen er i boks. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

West Ham bytter stadion - og senker billettprisene

- Vi har alltid sagt at det vil utgjøre en stor forskjell.

West Ham er første Premier League-klubb som velger å sette ned billettprisene etter at den nye TV-avtalen er i boks.

Sky og BT Sport betaler svimlende 59 milliarder kroner for å sende Premier League-fotballen i tre sesonger fra 2016/17.

Samme sesong flytter West Ham til OL-stadionet i London. Det billigste sesongkortet vil koste 289 pund (ca. 3500 kroner), ned fra mellom 620 (i underkant av 7500 kroner) og 940 pund (i overkant av 11.000 kroner) sammenlignet med årets sesong.

- Vi har alltid sagt at flyttingen til vårt flotte, nye stadion, vil utgjøre en stor forskjell for West Ham. Det gir økt omsetning, mer investeringer i laget og muligheten til å bedre prestasjonen ute på banen, men uten å legge ytterligere finansielle utfordringer på supporterne, som kommer for å se alle hjemmekampene, sier West Ham-direktør Karren Brady.

- Dette viser at vi holder det vi har lovet, fortsetter Brady.

Neste sesong må imidlertid Hammers-fansen regne med en økning på fem prosent i billettprisene, men de vil falle så fort den nye TV-avtalen er i gang. Når West Ham flytter fra Boleyn Ground til OL-stadionet, øker tilskuerkapasiteten med 19.000 seter fra dagens 35.016.

(NTB)