West Ham dropper spiss som ble dømt for gruppevoldtekt

Fansen reagerte - nå blir de hørt.

UØNSKET: Ilombe Mboyo (t.h) er ikke ønsket i West Ham etter at fansen fikk si sitt på sosiale medier. Han skal ha deltatt i en gruppevoldekt av en 14-åring da han var 16 år gammel. Foto: AFP PHOTO / BELGA / VIRGINIE LEFOUR / NTB Scanpix
UØNSKET: Ilombe Mboyo (t.h) er ikke ønsket i West Ham etter at fansen fikk si sitt på sosiale medier. Han skal ha deltatt i en gruppevoldekt av en 14-åring da han var 16 år gammel. Foto: AFP PHOTO / BELGA / VIRGINIE LEFOUR / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): West Ham skal ha vært interessert i den belgiske angriperen Ilombe Mboyo (26) som banket inn 20 mål for Genk forrige sesong. Men etter at fansen sa sin mening om den mulige overgangen, valgte London-klubben å droppe forsøket på å hente 26-åringen.

Ilombe Mboyo skal ha vært involert i en gruppevoldekt som 16-åring, og sonet tre år av den åtte år lange dommen for voldekt av ei jente på 14 år. Da West Ham-fansen fikk høre dette, reagerte de i sosiale medier.

West Hams styreformann David Sullivan har en sønn som heter Jack Sullivan. han skrev følgende på mikrobloggtjenesten Twitter:

- Hvordan ville du følt om vi hentet Mboyo fra Gent? Forferdelig forbrytelse da han var 16. Kan han noen gang bli tilgitt? Hva tror dere?

Hørte på fansen Reaksjonene lot ikke vente på seg. Og som Jack Sullivan selv skriver, ville 99 prosent av dem som svarte at West Ham skulle droppe spissen. Jack skriver videre at han ikke tror faren vil signere spilleren etter fansens ytring, noe som ser ut til å medføre riktighet.

- Jeg kunne ikke gå imot supporterne. Vi ønsket deres mening, og de ser ut til å si nei, sier David Sullivan til The Mirror.

West Ham gjorde det samme da klubben ønsket fansens mening om urokråka El Hadji Diouf.

- Vi signerte ikke El Hadji Diouf da supporterne indikerte at han ikke ville passe for klubben. Vi vil ikke fortsette i dette tilfellet heller, sier Sullivan.

Mboya har spilt landskamper for Belgia, blant annet mot Skottland i VM-kvaliken. Belgias fotballforbund følte seg etterpå tvunget til å forsvare seg selv etter at kritikken haglet mot forbundet.

- Så fort noen har sonet ferdig tiden i fengsel, trenger de ikke nødvendigvis å være tapt for samfunnet, sa Belgias fotballpresident,  Francois De Keersmaeker.