Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Ham ertet Mourinho før kampen. På banen var de sjanseløse

Chelsea leverte gullklasse.

SUVERENE: Diego Costa feirer sin 2-0-scoring for Chelsea. West Ham kom til Stamford Bridge med selvtillit, men var aldri i nærheten av poeng i oppgjøret i London. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
SUVERENE: Diego Costa feirer sin 2-0-scoring for Chelsea. West Ham kom til Stamford Bridge med selvtillit, men var aldri i nærheten av poeng i oppgjøret i London. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - West Ham 2-0.

Etter 39 skudd på mål men bare 0-0 hjemme mot West Ham i fjor, var José Mourinho så oppgitt at han beskyldte Sam Allardyces menn for å spille 1800-tallsfotball på Stamford Bridge.

Det forlystet West Hams Twitter-konto seg med før reprisen av møtet andre juledag, da de postet et bilde av Allardyce sittende på en hest og vogn, som om en slags spillerbuss anno 1800 hadde ankommet stadion.

Artig nok det, dessverre ble det ikke like artig for gjestene ute på matta.

Dagens ellever (Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas, Matic, Willian, Oscar, Hazard, Costa) er vel noe av det beste Chelsea kan varte opp med, og til tider framsto West Ham ut som kjegler utpå gresset.


- Vi spilte en veldig god kamp mot en vanskelig motstander. Etter at vi scoret hadde vi kampen under kontroll. Vi håndterte den direkte fotballen deres veldig godt, og temmet en vanskelig spiller som Andy Carroll, sier manager José Mourinho etter kampen.

- Laget er stabilt, og benken er god. Når jeg henter inn nye spillere gir de meg akkurat det laget trenger. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi spiller.

Terry med Solskjær-touch Allerede fra start skapte de blå store sjanser, og Oscar var blant dem som kunne gitt laget ledelsen tidlig. Ballen fra Willian inn i feltet var perfekt, løpet fra brasilianeren godt timet, men avslutningen for høy etter bare fem minutter.

West Ham-keeper Adrian stoppet Gary Cahill fra kloss hold like etter, men kunne ikke stoppe ledermålet etter en halvtime.

En corner fra høyre ble slått inn mot Diego Costa, han headet ned mot bakre stolpe, og der stakk John Terry fram foten så det minnet om Ole Gunnar Solskjær i den finalen i 1999.

Ballen ble satt enkelt i nettet, Chelsea ledet.

Punkterte etter en time West Ham hadde scoret i alle bortekamper i ligaen før dette oppgjøret, og forsøkte også å sette press på hjemmelaget etter hvilen, men  ble raskt stoppet.

1-0: John Terry dytter inn ledermålet etter Diego Costas stuss. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
1-0: John Terry dytter inn ledermålet etter Diego Costas stuss. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

I stedet økte Diego Costa til 2-0 etter en drøy time og punkterte kampen.

Hammers mistet ballen i utilgivelig posisjon midt på banen, Eden Hazard spilte fram Costa, som danset først til høyre, så til venstre, før han trillet kula i lengste hjørne.

Med denne har Chelsea altså ni av ni mulige seire hjemme, med en målforskjell på 22-3. Sånt lukter det gull av.

• Les også: Kan ikke tape

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media