Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Ham-fans med kreft-hets mot Roeder

Newcastle-manageren ble trist, men ikke sint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Glenn Roeder hadde ikke noen spesielt hyggelig retur til Upton Park på søndag.

Den tidligere West Ham-sjefen kollapset på klubbkontoret på grunn av hjernesvulst i april 2003. Fire måneder seinere fikk han sparken etter tre kamper av den nye sesongen.

Roeder ledet klubben til sin beste Premier League-plassering ett år tidligere, men mistet stjernestatusen hos en del av supporterne etter at de rykket ned våren 2003.

Og på søndag fikk han høre det på det mest usjarmerende vis tenkelig:

- Svulst-gutt! (Tumor Boy), var et av tilropene fra West Ham-fans bak Newcastle-benken.

- Hvorfor døde du ikke for tre år siden? skrek en annen.

- Menn på min alder

Men Roeder er en behersket og rolig mann, og hisset seg ikke opp. Han ble bare trist.

- En av de tristeste tingene med søndag var at da jeg snudde meg og så på ansiktene til noen av menneskene som ropte til meg, var det menn på min egen alder, sier 51-åringen i et eksklusivt intervju med Daily Mirror.

- Menn i førti- og femtiårene, menn som ropte om hjernesvulster og død, menn som - Gud forby - kan være i samme situasjon som meg en dag.

Roeder er klar over at det var et mindretall av West Ham-supporterne som ropte de mest grumsete tingene, og sier også at han fikk applaus av hjemmefansen da han entret banen. Dessuten har han etter kampen fått mange epost-hilsener fra West Ham-fans som vil beklage på vegne av sine med-supportere.

Ba om tilgivelse

- Det var også en mail fra en mann som sa han var en av de som ropte til meg. Han sa at da han var på vei hjem, innså han hva han hadde gjort og at han hadde gjort en grusom feil, og han håpet at jeg kunne tilgi ham, forteller Newcastle-manager Roeder.

Roeder forteller at han var vært gjennom mye verre ting i livet, og var ferdig med tilropene fra tribunen så snart han satte seg i lagbussen på vei hjem etter 2-0-seieren.

Og etter å ha lurt døden, har han et helt annet perspektiv på det som skjedde.

- Jeg var i det minste der for å høre dem rope det de ropte. Jeg er mye mer glad for å være i live og høre det enn å ligge under jorda et eller annet sted.

BLE HETSET: Newcastle-manager Glenn Roeder opplevde å bli hetset for kreftsykdommen sin da han kom tilbake til West Hams hjemmebane.
BEKLAGET: Glenn Roeder vinket til Newcastle-fansen da de ropte navnet hans. Etter anbefaling fra sikkerhetsvakter, beklaget han seinere vinkene.