FÅR SKRYT: Håvard Nordtveit fikk mye skryt av West Ham-manager Slaven Bilic etter kampen. Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Håvard Nordtveit fikk mye skryt av West Ham-manager Slaven Bilic etter kampen. Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

West Ham-manageren om Nordtveit: - En fantastisk spiller

Nordmannen får skryt av sjefen Slaven Bilic.

West Ham - Juventus 2-3 (1-2)

LONDON (Dagbladet): Det ble ingen god generalprøve for Håvard Nordtveit og resten av West Ham-spillerne, som tapte 2-3 mot det italienske storlaget Juventus i dag.

Det var ikke resultatet London-laget ønsket seg en snau uke før Chelsea venter på motsatt banehalvdel i ligaåpningen.

- Vi så litt daffe ut til tider. Det er ikke slik vi har lyst til å framstille oss selv på hjemmebane. Men derimot, når vi hadde den første kampen mot Domzale og vant 3-0, var det en helt annen forestilling. Da følte jeg at vi fikk innviet stadion på en god måte. Jeg håper at vi klarer å komme oss opp på det nivået igjen. At vi er mer «sharpe» i absolutt alt, både det defensive og offensive, og at vi klarer å få mer sjanser og holde tett bakover, sier Nordtveit til Dagbladet etter kampen.

Nordtveit fikk igjen mye spilletid, slik som i Europa League-kvaliken på torsdag. Han spilte hele kampen, i motsetning til de fleste West Ham-spillerne.

- Det er kjekt. I kampens hete var det mer en slags åpning av stadion, og selvfølgelig, vi spilte mot et godt lag. Vi spilte for tre dager siden, så mange av oss hadde 90 minutter i beina. Det var tungt og varmt og fælt, men det var en veldig fin erfaring, sier Nordtveit.

Mye spilletid

Nordmannen forteller at det har vært noen harde måneder med oppkjøringskamper, som blant annet ble spilt i USA og Østerrike.

- Det skal bli godt når sesongen starter igjen, når de skikkelige kampene kommer, sier Nordtveit, som selvfølgelig håper han får starte helgas ligastart på Stamford Bridge.

På spørsmål om han tror han kommer til å starte kampen, sier Nordtveit:

- Jeg får nå se. Jeg har fått en del spilletid, både som stopper og som defensivt anker. Så det er noen dager til (seriestart). Vi må trene hardt mot den kampen, så får vi se hva sjefen sier.

- Fantastisk spiller

Sjefen er manager Slaven Bilic, som snakket veldig varmt om Håvard Nordtveit på pressekonferansen etter kampen.

- Han har mye kvalitet. Han er en fantastisk spiller i sin beste alder. Han er profesjonell og bra på trening. Jeg forventer store ting fra ham, at han skal forbedre spillet vårt begge veier (framover og bakover), sier Bilic på Dagbladets spørsmål.

Bilic forteller at han ikke trenger mye tid på å bli vant til Premier League. Nordtveit har tidligere spilt for Arsenal (2007-2010), men fikk aldri noen kamper for London-laget. Han har vært fem og et halvt år i Bundesliga og Borussia Mönchengladbach, og følte det var på tide med en forandring.

Bilic sier at det bare var storklubber som Borussia Dortmund og Bayern München som ikke var interessert i Nordtveits underskrift da han ble hentet gratis fra Tyskland i sommer.

- 80 prosent av klubbene i Bundesliga ville ha ham. Vi hadde en avtale med ham i februar. Vi valgte å være stille om det, sier Bilic, som ikke ønsket at det skulle bli uro i troppen om de fikk vite at spillere var på vei inn.

Engelske medier skrev allerede i april at Nordtveit hadde blitt enig med West Ham om en kontrakt.

Varmt

West Ham-kaptein Mark Noble håper West Ham kan gjøre klubbens nye lekestue, Queen Elisabeth Olympic Park, til et fort den kommende sesongen.

- Jeg håper så, det er det vi skal forsøke på. Da blir det vanskeligere for andre lag å møte oss her. Det er helt sikkert, sier Noble.

Noble var enig med Håvard Nordtveit om at det var veldig varmt på banen i kveld.

- Det var utrolig varmt, men det må du klare å takle. Det var litt dumt at det ikke ble 2-2, for det hadde vært bedre for fansen. Men det er som det er, sier Noble.

FORNØYD: West Ham-manager Slaven Bilic var ikke fornøyd med kampen, men brukte pressekonferansen til å skryte av Håvard Nordtveit. Foto:  AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
FORNØYD: West Ham-manager Slaven Bilic var ikke fornøyd med kampen, men brukte pressekonferansen til å skryte av Håvard Nordtveit. Foto:  AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer