Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Ham på vei utfor stupet

Slik avgjøres nedrykksstriden.

I TRØBBEL: Carlton Cole og West Ham er på full fart ut av Premier League. Selv med seier i sine to siste kamper, er man avhengig av hjelp fra flere lag for å overleve.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Nigel Roddis
I TRØBBEL: Carlton Cole og West Ham er på full fart ut av Premier League. Selv med seier i sine to siste kamper, er man avhengig av hjelp fra flere lag for å overleve.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Følg Premier League direkte i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): Gullkampen er avgjort og Champions League-plassene allerede delt ut. Nå flyttes fokus fra toppstrid til bunnstrid når tre lag skal tvinges ned én divisjon.

Et nedrykk fra Premier League får naturligvis store sportslige konsekvenser, og enda større økonomiske konsekvenser. Det er svært dyrt å falle ut av toppdivisjonen.

West Ham (20.-plass): Kamper: 36
Poeng: 33
Målforskjell: -23
Gjenstående kamper: Wigan (B), Sunderland (H)
Form (siste fem): TTTTU

Dårligst an ligger West Ham.

- Ingenting er over før det er over. Når det er over kan dere spørre meg om hva dere vil. Er det en ting jeg ikke liker å svare på etter mange år i England er spørsmål som «hva skjer hvis...?». La oss heller snakke sammen når vi vet hva som skjer, sa West Ham-manager Avram Grant på fredagens pressekonferanse, ifølge whufc.com.

- Derfor kan jeg ikke beskrive hvordan det føles dersom vi skulle rykke ned. Det jeg kan gjøre nå, er å se fram mot neste kamp, fortsatt han.

Det var før Blackpool og Wolverhampton slo henholdsvis Bolton og Sunderland i kamper som ble spilt lørdag. Nå er det bare syltynn teori før israeleren må svare på hvordan det føles å være sportslig ansvarlig for West Hams første nedrykk siden 2002/2003. Trolig kommer spørsmålene allerede etter ettermiddagens møte med Wigan på DW Stadium.

West Ham er ikke bare avhengige av å vinne kampen. De trenger også en tjeneste fra bortesvake Fulham. Tar Birmingham poeng hjemme på St. Andrews, noe de pleier å gjøre, vil West Ham være fortapt uansett.

Wigan (19.-plass): Kamper: 36
Poeng: 36
Målforskjell: -23
Gjenstående kamper: West Ham (H), Stoke (B)
Form: TSTUU

Ei heller for Wigan ser det lyst ut, selv om laget kan passere Blackpool med tremålsseier mot «The Hammers», men vil fortsatt befinne seg under streken foran siste serierunde, med mindre Birmingham går på et kraftig nederlag mot Fulham.

En trepoenger betyr at man vil være ett poeng bak Wolves og Blackburn, som forøvrig møter hverandre på Molineux i siste serierunde. Skulle det ende med poengdeling der, vil Wigan overleve med seier mot West Ham og Stoke på bortebane i siste kamp.

Wigan-manager Roberto Martinez mener klubben utelukkende har seg selv å takke om det skulle gå galt.

- Tabellen lyver aldri. Man får det man fortjener gjennom en lang sesong. Jeg er en realist, og dersom vi ikke skulle komme ut av uføret, vil det helt og holdent være vår egen feil. Det handler ikke om hva som skjer i de to siste kampene. Dersom vi ikke har sanket nok poeng til slutt, vil det være på grunn av de siste ti månedene, ikke den siste uka, sier Martinez, ifølge guardian.co.uk.

Blackpool (18.-plass): Kamper: 37
Poeng: 39
Målforskjell: -21
Gjenstående kamper: Manchester United (B)
Form: TUUUS

Blackpool har sjarmert mange med sin herlige offensive innstilling og spillet har båret preg av at det er et lag som nyter en uventet Premier League-tilværelse.

Likevel ser det veldig stygt ut med tanke på å overleve i øverste divisjon med tanke på at de ligger under streken og siste kamp sannsynligvis er den vanskeligste av dem alle, uansett hva slags lag seriemester Manchester United måtte sende ut på Old Trafford neste søndag.

Poengdeling kan være nok, men da er «The Seasiders» avhengig av at Birmingham taper sine to siste, og at Blackburn vinner med minst to borte mot Wolves. Målforskjellen er nemlig ikke god nok til å gå forbi Blackburn.

Ian Holloway håper at Vårherre spiller på lag på gigantarenaen i Manchester, og at United allerede har startet feiringen av klubbens 19. ligagull.

- Jeg har tro på at vi kan klare det, uansett hva slags lag United måtte stille med. Muligens har sjefen der oppe allerede skrevet et eventyr som vil overgå Askepott, sa Holloway til BBC etter thrillerkmapen mot Bolton.

Birmingham (17.-plass): Kamper: 36
Poeng: 39
Målforskjell: -18
Gjenstående kamper: Fulham (H), Tottenham (B)

Birmingham er trolig trygge med seier hjemme mot Fulham. Da vil de garantert havne foran enten Wolves eller Blackburn, og med tre plussmål mer enn Blackpool, skal det godt gjøres om Alex McLeish sine elever må planlegge en tilværelse på nest øverste nivå. 

Wolves (16.-plass): Kamper: 37
Poeng: 40
Målforskjell: -19
Gjenstående kamper: Blackburn (H)
Form: UTUSS

Wolves er formlag nummer én i nedrykksstriden, og tok en sterk borteseier mot Sunderland lørdag. De aller fleste, topplagene inkludert, har fått problemer på Molineux. Derfor vil Mick McCarthys menn være mer eller mindre sikret med seier mot Blackburn i en kamp de vil være favoritt. 

- Jeg har hele tiden sagt at det ville vare fram til 22. mai, og det er vel den veien det går, gjør det ikke? Alle er på øret ditt hele tiden - media, mødre, fedre, koner, barn og venner: «Hva om det skjer?» eller «hva om det skjer?». Det eneste vi kan gjøre er å vinne kampen. Vinner vi kampen, er det ingen som kan gjøre noe med det, og det samme gjelder kommende søndag mot Blackburn.

Blackburn (15.-plass): Kamper: 37
Poeng: 40
Målforskjell: -14
Gjenstående kamper: Wolves (B)
Form: TTSUU

Blackburn så lenge ut til å ta en sensasjonell seier mot Manchester United, men det endte med poengdeling. Er trolig sikret fornyet kontrakt med ett poeng på Molineux. Med tap er de avhengig av at Backpool og Wigan ikke vinner sine gjenstående kamper.

- Vi har sagt til spillerne at vi er nødt til å plukke de poengene vi kan, og vi har nå klart å få med oss noe fra fem av de siste sju. Vi får med oss noe fra hver kamp, og vi har god målforskjell som fort kan komme i spill. Vi er nødt til å tenke positivt slik vi  har gjort hele tiden, sier manager Steve Kean til Sky Sports.

Aston Villa (14.-plass): Kamper: 36
Poeng: 42
Målforskjell: -13
Gjenstående kamper: Arsenal (B), Liverpool (H)
Form: SSUTU

Aston Villa er det best plasserte laget som fortsatt kan rykke ned i teorien, og har det tøffeste kampprogrammet igjen med Arsenal på Emirates og Liverpool på Villa Park. Har fordelen av bedre målforskjell enn lagene som kan komme opp på samme poengsum, og bør i så måte føle seg trygge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media