HØY LIST: Sam Allardyce er mannen som har fått oppdraget med å få West Ham tilbake til Premier League på første forsøk. Det er noe «Big Sam» har stor tro på.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
HØY LIST: Sam Allardyce er mannen som har fått oppdraget med å få West Ham tilbake til Premier League på første forsøk. Det er noe «Big Sam» har stor tro på.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

West Ham skal opp igjen på første forsøk

- Hvis ikke har jeg blitt den verste manageren noensinne over natta, sier Allardyce.

West Ham-manager Sam Allardyce kjenner presset allerede før den engelske mesterskapsserien sparkes i gang fredag. London-klubben forventer raskt opprykk til toppdivisjonen.

Det som ser ut til å bli en svært interessant sesong på nivå to i engelsk fotball, åpner fredag med et oppgjør mellom de to tidligere eliteserieklubbene Hull og Blackpool. Søndag tar West Ham imot opprykksrival Cardiff hjemme på Upton Park. En kamp som fort setter tonen for hva slags sesong østlondonerne står overfor.

- Vi vil direkte opp igjen. Skulle vi ikke klare det, så vil vi minst klare å komme oss til omspillet om jeg da ikke over natta har blitt den verste manageren noensinne, sier Allardyce med et smil.

West Ham rykket ned til mesterskapsserien forrige sesong, og klubben har gjort flere grep på overgangsmarkedet for å komme seg tilbake til det gjeve selskapet så fort som mulig. Erfarne spillere som Kevin Nolan, Matt Taylor og Abdoulaye Faye er hentet inn.

Flere ambisiøse klubber London-klubben må uansett være forberedt på tøff konkurranse om opprykksplassene. Leicester, med Sven-Göran «Svennis» Eriksson ved roret, har store planer om å komme seg til eliteserien. Så langt i sommer er spillere som Paul Konchesky, David Nugent, John Pantsil og Kasper Schmeichel blitt kjøpt til klubben, som allerede har en solid stall fra før.

- Eierne vil ta Leicester til Premier League og ønsker at klubben blir værende der. Vi har en stor stall nå, og jeg er positiv, sier Svennis før laget hans serieåpner borte mot Coventry.

Også Nottingham Forest er optimister etter ansettelsen av Steve McClaren i managerstolen. Den tradisjonsrike klubben holdt lenge tritt i toppen forrige sesong, men røk ut i omspillet.

Svekket Birmingham og Blackpool, som rykket ned i vår, er blitt tydelig svekket i sommer. Flere erfarne spillere har reist og det er derfor usikkert om de vil makte å kjempe helt i toppen med andre sterke lag som Cardiff, Leeds, Middlesbrough og Reading.

Av opprykkslagene fra nivå tre, er det Southampton som ser best rustet ut til å klare seg. Klubben øyner kanskje også muligheten til å gjøre som Norwich forrige sesong: To opprykk på rad.

De norske bidragene finner vi i Steffen Iversen og Jonathan Parr hos Crystal Palace, som starter sesongen borte mot nyopprykkede Peterborough. Det er ventet at London-klubben står overfor en ny tøff sesong.

(NTB)