Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Ham til FA-cupsemien

Dean Ashton senket Man. City med to mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Manchester City-West Ham 1-2: West Ham er som første lag videre til semifinale i FA-cupen, etter at Manchester City i kveld ble slått ut i kvartfinalen.

To mål av Dean Ashton sørget for det.

Tidlig skade

Men det var Manchester City som fikk kampens første skikkelige sjanse, i det 11. minutt. Kiki Musampa gikk lenge med ballen, før han til slutt klinket til fra like utenfor sekstenmeteren.

Skuddet seilte like over West Hams tverrligger.

Kvarteret seinere måtte Manchester Citys Stephen Jordan forlate banen etter at han hadde pådratt seg en lei vriding i kneet.

Sterk scoring

Resten av første omgang forløp uten den helt store dramatikken, og det så også ut til at det skulle forbli målløst til pause.

GLEDE: West Ham-spillerne feirer etter det andre av lagets to mål mot Manchester City. Foto: Jon Super/AP/Scanpix
GLEDE: West Ham-spillerne feirer etter det andre av lagets to mål mot Manchester City. Foto: Jon Super/AP/Scanpix Vis mer

Iallfall helt til Dean Ashton dukket opp, fem minutter før sidebyttet. Den ferske West Ham-spilleren dro seg sterkt fri fra mølja til venstre inne i straffefeltet.

Deretter fyrte han løs et skudd som snek seg mellom stolpen og Manchester City-målvakt David James, som strengt tatt burde ha avverget skuddet.

Redning på streken

Like etterpå holdt hjemmelaget på å få det som ville ha vært en fortjent utligning. Sun Jihais brassespark ble ikke stoppet før West Hams Paul Konchesky fikk headet ballen vekk fra streken.

Dermed gikk West Ham til pause med ledelse 0-1.

I den siste halvdelen var det West Ham som fikk den første store sjansen. Ti minutter ut i omgangen lyktes Matthew Etherington med å løfte ballen over David James. Men heldigvis for ham gikk den også over mål - nærmere bestemt i tverrliggeren og ut.

West Ham var uansett inne i en god stim, og bare minutter etter Etheringtons forsøk, var de for anledningen hvitkledde nær ved å få uttelling etter et raskt tatt frispark.

Rødt kort

Bedre ble det ikke for Manchester City da Sun Jihai pådro seg et korrekt idømt rødt kort for å ha slått etter Matthew Etherington ved sidelinja. Da gjensto 35 minutter av kampen.

Noe uventet var det hjemmelaget som overtok initiativet i perioden som fulgte. 

Både Bradley Wright-Phillips og Darius Vassell testet West Hams nylig resituerte målvakt Shaka Hislop, men uten at det ga uttelling i målprotokollen.

Tomålsscorer

Men idet Manchester City så ut til å skulle slå tilbake, selv med ti mann, skjedde det som ofte skjer i slike situasjoner:

West Ham satte spikeren i kista med et nytt mål. Igjen var det Dean Ashton som fikk æra av å putte ballen i mål.
 

Men etter den siste scoringa må han passe på å takke lagkameratene Nigel Reo-Coker og Yossi Benayoun, som gjennom flott spill satte tomålsscoreren opp for blank kasse.

Volley-mål

Resten av kampen så ut til å bli en formalitet for West Ham, men det var inntil Kiki Musampa slo tilbake for Manchester City, fem minutter før slutt.

Etter et innlegg fra kanten fikk han klokkereint treff med venstrefoten på volley, og det knallharde skuddet landet i mål, uttagbart til høyre for Shaka Hislop.

Scoringen ga selvfølgelig City nytt håp, mens West Ham begynte å bli smått paniske i forsvar.

Men bortelaget klarte å ri stormen av, og sikret seg dermed en fortjent plass i semifinalen - for første gang på 15 år.

TOMÅLSSCORER: Dean Ashton sikret West Ham plass i FA-cupsemifinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!