West Ham vant skjebnekampen

Knuste nedrykksrival Wigan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Wigan - West Ham 0-3.

(Dagbladet.no): West Ham-eier Eggert Magnusson spanderte buss på 6000 West Ham-supportere til dagens skjebnekamp mot Wigan. De 6000 får en fantastisk tur hjem til London.

Med tap ville West Ham vært fortapt, men det var aldri aktuelt for Alan Curbishleys gutter.

West Ham sørget ikke bare for å ta tre høyst nødvendige poeng - de gjorde det med stil i tillegg.

Med 3-0 mot bunnrival Wigan har de alle muligheter til å gjøre det ingen trodde var mulig for bare en måned siden: Å holde plassen i Premier League. West Ham er fortsatt på nedrykksplass, men har nå like mange poeng som Wigan (35), er ett bak Fulham og tre bak Sheffield United.

På JJB tok de ledelsen etter en halvtime. Lois Boa Morte forfulgte et langt framspill, men var under sterkt press fra en Wigan-forsvarer. Likevel rykket John Filan ut for å klarere, med det resultat at Boa Morte noe heldig lobbet ballen i det åpne målet.

I 2. omgang ble Wigan regelrett kontret i senk.

Carlos Tevez startet et lynraskt West Ham-angrep etter 57 minutter, og George McCartney fosset fram langs venstrekanten. Han fant Bobby Zamora, som igjen sendte Yossi Benayoun alene med keeper. Han sørget for ekstatiske tilstander blant de mange tilreisende fra London da han skjøt i mål via stolpen.

<strong><B>KONTRET WIGAN I SENK:</strong></B> Her setter Yossi Benayoun inn 2-0 via stolpen. West Ham hadde kniven på strupen - og taklet presset. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
KONTRET WIGAN I SENK: Her setter Yossi Benayoun inn 2-0 via stolpen. West Ham hadde kniven på strupen - og taklet presset. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX Vis mer

Wigan måtte pøse alt framover i slutten, og da bød det seg selvsagt muligheter i den andre enden av banen.

Igjen var Carlos Tevez sentral i oppbyggingen. Ballen gikk fra argentineren til Nigel Reo-Coker, som igjen ga Boa Morte fri bane mot mål.

Han spilte uegoistisk til Marlon Harewood, som kunne bredside inn 3-0 i det åpne målet.

Dermed tok West Ham sin femte seier på de siste sju kampene. Wigan er inne i en kritisk fase, hvor de har gått sju kamper uten seier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer