BERGET POENG: Ilan (midten) var rett mann til rett tid da han stanget inn Julien Faubert glimrende innlegg og reddet ett poeng for West Ham borte mot Everton.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
BERGET POENG: Ilan (midten) var rett mann til rett tid da han stanget inn Julien Faubert glimrende innlegg og reddet ett poeng for West Ham borte mot Everton.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

West Hams første poeng på sju kamper

Kjempet seg tilbake to ganger mot Everton.

||| • Everton - West Ham 2-2.

West Ham kjemper febrilsk for ny kontrakt. Etter seks strake tap ble det 2-2 borte mot Everton. To ganger kjempet «Hammers» seg tilbake.

Manager Gianfranco Zola er under press etter en marerittperiode med seks kamper uten poeng.

Italieneren er fan av spillende, offensiv fotball og nekter å endre stil selv om London-laget står i fare for å ta turen ned i mesterskapsserien.

- Jeg endrer ikke. Den eneste grunnen til at jeg er involvert i fotball er fordi det er min drøm å spille på en spesiell måte, sier Zola.

Enkelte eksperter mener den tidligere stjernespilleren er for «snill» som manager.

Fikk støtte
Etter tap mot Manchester United, Bolton, Chelsea, Arsenal, Wolverhampton og Stoke ble det søndag 2-2 borte mot Everton.

- Eierne ga meg støtte etter Stoke-kampen. Det er ikke nok for meg. Jeg skal arbeide videre for å vise at de har gjort rett i nettopp det, sier Zola.

West Ham har ett poeng ned til Hull under streken. Det betyr en nervepirrende innspurt.

Reddet straffe
Dinijar Biljaletdinov headet Everton foran etter 24 minutter. Like før pause avverget Everton-keeper Tim Howard et straffespark fra Mido.

Manuel Da Costa utlignet etter at timen var spilt, men Yakubu headet Everton tilbake i føringen fem minutter før full tid.

Da så det svart ut for West Ham, men Ilan fikset poeng og stopp for negativ trend kort tid etter med en kontant heading etter et flott innlegg fra Julien Faubert.

— Vi bestemte oss for å kjempe helt inn, og utligningen var et klart bevis på at aldri ga opp. 1-2-målet kunne gitt oss en voldsom knekk, men vi slo tilbake og det var briljant. Jeg er godt fornøyd med mitt lag. Dette ble en bra dag for oss, og jeg tror det vil gi spillerne selvtillit — noe som er viktig foran de neste kampene, sier Zola.

West Ham har igjen Sunderland (h), Liverpool (b), Wigan (h), Fulham (b) og Manchester City (h) før sesongen er over.

(NTB)