SCORET TO:  Dimitri Payet scoret to da West Ham slo Newcastle. Foto: NTB Scanpix.
SCORET TO: Dimitri Payet scoret to da West Ham slo Newcastle. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

West Hams superkjøp fortsetter å imponere

Dimitri Payet senket Newcastle.

• West Ham - Newcastle 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Dimitri Payet har blitt trukket fram som et av sesongens beste kjøp etter West Hams sesongåpning. Og hjemme mot Newcastle viste franskmannen som kom fra Marseille hvorfor.

28-åringen scoret begge målene i 2-0-seieren. Det var London-lagets tredje seier denne sesongen.

Selv om det er Payet som stjeler overskriftene er det flere West Ham-spillere som skal ha mye av æren for den gode sesongstarten.

Moses imponerte 1-0-målet mot Newcastle kom etter et herlig angrepsspill. Diafra Sakho fant Mark Noble med et herlig hælspark. Kapteinen var tålmodig før han satte opp Payet, som klistret ballen opp i krysset.

Like gledelig som Payets spill var prestasjonen til en annen debutant, Victor Moses. Nigerianeren markerte seg med herlig finter og en suveren fart foran hjemmepublikummet.

Og han var arkitekten bak 2-0-målet. Moses løp fra Newcastle-forsvaret, fintet ut en motspiller før han satte ballen i tverrliggeren. På returen var Payet på rett sted og doblet ledelsen. Og mens Payet feiret scoringen alene, løp lagkameratene bort til Moses for å gratulere han.

Carroll tilbake Det var mye å glede seg over for West Ham-fansen denne mandags kvelden. Minutter før slutt ble debutant Moses tatt av. Inn kom Andy Carroll, som ikke har spilt en kamp siden februar.

Carroll rakk å markere seg, men det ble ingen scoringer på den storvokste spissen.

For Newcastle ser situasjonen fortsatt bekmørk ut. Steve McClarens mannskap har ikke vunnet denne sesongen og ligger helt sist med stusslige to poeng. Spillerne fikk heller ingen optimal oppladning da de måtte gå til kamp.